Κόσμος

Κορονοϊός: Ενισχύονται οι περιορισμοί στον τουρισμό στις Μαλδίβες μετά την αναζωπύρωση κρουσμάτων

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τους περιορισμούς εισόδου που επιβάλλουν στους επισκέπτες ενίσχυσαν οι Μαλδίβες μετά από μια αναζωπύρωση των κρουσμάτων κορονοϊού σε περισσότερα από δέκα τουριστικά συγκροτήματα όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο τουρισμός συνιστά έναν ζωτικής σημασίας πόρο για αυτό το αρχιπέλαγος του Ινδικού ωκεανού που αποτελείται από 1.190 κοραλλιογενή νησάκια και είναι δημοφιλής προορισμός για νιόπαντρους και διασημότητες.

Στο εξής όλοι οι τουρίστες πρέπει να παρουσιάσουν κατά την άφιξή τους αρνητικό τεστ στην ασθένεια Covid-19, διευκρίνισε το υπουργείο.

Η χώρα άνοιξε ξανά στον τουρισμό στα μέσα Ιουλίου, υποδεχόμενη την πρώτη διεθνή πτήση μετά την αναστολή των αεροπορικών συνδέσεων στα μέσα Μαρτίου. Οι επισκέπτες δεν ήταν τότε υποχρεωμένοι να υποβληθούν σε τεστ ή να παρουσιάσουν κάποιο έγγραφο που να πιστοποιεί ότι δεν είχαν μολυνθεί.

Μετά την επαναλειτουργία των τουριστικών συγκροτημάτων, 29 ντόπιοι και 16 ξένοι εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί και τέθηκαν σε απομόνωση στις εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τις αρχές.

Την περασμένη εβδομάδα, οι Μαλδίβες των 340.000 κατοίκων κατέγραψαν περισσότερες από χίλιες νέες μολύνσεις ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων στις 8.003, εκ των οποίων 29 θάνατοι.

Η πανδημία πλήττει ιδιαίτερα πρόσωπα που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, μετανάστες ή ντόπιους εργαζόμενους, στην πρωτεύουσα Μαλέ όπου η κυβέρνηση επιβάλλει από τις αρχές Αυγούστου νυκτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία έχει επεκταθεί και στα γειτονικά ακατοίκητα νησιά.

Οι αρχές στηρίζονταν σε μια μαζική επιστροφή των τουριστών μετά την επανάληψη των διεθνών πτήσεων αλλά μόνον 5.200 ήρθαν στη διάρκεια των 30 ημερών που ακολούθησαν τη 15η Ιουλίου. Πριν από την πανδημία, ο μηνιαίος μέσος όρος των αφίξεων κυμαινόταν γύρω στους 141.000 τουρίστες.

Πέρυσι, οι Μαλδίβες είχαν προσελκύσει αριθμό ρεκόρ 1,7 εκατ. ξένων τουριστών, μια 15% αύξηση σε σχέση με το 2018, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Πιο σχολιασμένα
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Καζάνι που «βράζει» η Γαλλία: Μισό εκατομμύριο διαδηλωτές στους δρόμους, 1.000 συλλήψεις και νέα επεισόδια - «Μαύρο» στα social media ήθελε η κυβέρνηση
Επεισόδια ξέσπασαν στο τέλος των διαδηλώσεων σε Παρίσι, Μασσαλία και Λυών - Ρίψεις μολότοφ και απάντηση της αστυνομίας με δακρυγόνα - Δύο τραυματίες
Γαλλία
Ο Μοτζταμπά Χαμενεΐ ζητά αποζημίωση για τα «εγκλήματα» ΗΠΑ - Ισραήλ σε βάρος του Ιράν
Ο ανώτατος ηγέτης του Ιράν, βρέθηκε με τον επικεφαλής των δικαστικών αρχών, Γολάμ Χοσεΐν Μοχσενί Ετζεΐ, σε μία σπάνια αναφορά συνάντησής του καθώς από τότε που ανέλαβε δεν έχει κάνει δημόσια εμφάνιση
Χαμενεΐ
Μαζική αντικυβερνητική διαδήλωση στο Τελ Αβίβ, τρεις ημέρες πριν από τις εκλογές στο Ισραήλ
Η διαμαρτυρία έρχεται σαν συνέχεια της μακρόχρονης εκστρατείας για τη σύσταση ανεξάρτητης εξεταστικής επιτροπής σχετικά με τις αποτυχίες στον τομέα της ασφάλειας που οδήγησαν στην 7η Οκτωβρίου 2023
Τελ Αβίβ
Πεδίο μάχης και τα Τίρανα: Χημικά, πύρινα οδοφράγματα και κυνηγητό γύρω από το αλβανικό υπουργείο Παιδείας
Υπό τον φόβο περαιτέρω κλιμάκωσης, τα μέτρα ασφαλείας παραμένουν δρακόντεια, με περισσότερους από 2.000 αστυνομικούς να έχουν παραταχθεί σε καίρια σημεία των Τιράνων
Αλβανία