Κόσμος

Κορονοϊός: Ενισχύονται οι περιορισμοί στον τουρισμό στις Μαλδίβες μετά την αναζωπύρωση κρουσμάτων

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Τους περιορισμούς εισόδου που επιβάλλουν στους επισκέπτες ενίσχυσαν οι Μαλδίβες μετά από μια αναζωπύρωση των κρουσμάτων κορονοϊού σε περισσότερα από δέκα τουριστικά συγκροτήματα όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Εξωτερικών.

Ο τουρισμός συνιστά έναν ζωτικής σημασίας πόρο για αυτό το αρχιπέλαγος του Ινδικού ωκεανού που αποτελείται από 1.190 κοραλλιογενή νησάκια και είναι δημοφιλής προορισμός για νιόπαντρους και διασημότητες.

Στο εξής όλοι οι τουρίστες πρέπει να παρουσιάσουν κατά την άφιξή τους αρνητικό τεστ στην ασθένεια Covid-19, διευκρίνισε το υπουργείο.

Η χώρα άνοιξε ξανά στον τουρισμό στα μέσα Ιουλίου, υποδεχόμενη την πρώτη διεθνή πτήση μετά την αναστολή των αεροπορικών συνδέσεων στα μέσα Μαρτίου. Οι επισκέπτες δεν ήταν τότε υποχρεωμένοι να υποβληθούν σε τεστ ή να παρουσιάσουν κάποιο έγγραφο που να πιστοποιεί ότι δεν είχαν μολυνθεί.

Μετά την επαναλειτουργία των τουριστικών συγκροτημάτων, 29 ντόπιοι και 16 ξένοι εργαζόμενοι βρέθηκαν θετικοί και τέθηκαν σε απομόνωση στις εγκαταστάσεις, σύμφωνα με τις αρχές.

Την περασμένη εβδομάδα, οι Μαλδίβες των 340.000 κατοίκων κατέγραψαν περισσότερες από χίλιες νέες μολύνσεις ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των μολύνσεων στις 8.003, εκ των οποίων 29 θάνατοι.

Η πανδημία πλήττει ιδιαίτερα πρόσωπα που βρίσκονται σε μειονεκτική θέση, μετανάστες ή ντόπιους εργαζόμενους, στην πρωτεύουσα Μαλέ όπου η κυβέρνηση επιβάλλει από τις αρχές Αυγούστου νυκτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας η οποία έχει επεκταθεί και στα γειτονικά ακατοίκητα νησιά.

Οι αρχές στηρίζονταν σε μια μαζική επιστροφή των τουριστών μετά την επανάληψη των διεθνών πτήσεων αλλά μόνον 5.200 ήρθαν στη διάρκεια των 30 ημερών που ακολούθησαν τη 15η Ιουλίου. Πριν από την πανδημία, ο μηνιαίος μέσος όρος των αφίξεων κυμαινόταν γύρω στους 141.000 τουρίστες.

Πέρυσι, οι Μαλδίβες είχαν προσελκύσει αριθμό ρεκόρ 1,7 εκατ. ξένων τουριστών, μια 15% αύξηση σε σχέση με το 2018, σύμφωνα με την κυβέρνηση.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η Ευρώπη στους δρόμους: Σκηνές χάους και επεισόδια σε Γαλλία, Βέλγιο, Αλβανία και Ιταλία
Κύματα οργής για το υψηλό κόστος ζωής, τη λιτότητα και τη διαφθορά συγκλονίζουν την Ευρώπη - Εκατοντάδες χιλιάδες Γάλλοι, Βέλγοι, Αλβανοί και Ιταλοί διαδηλωτές κατέκλυσαν όλες τις μεγάλες πόλεις των χωρών τους
Διαδηλωτές ανάβουν φωτιές και συγκρούονται με την αστυνομία στη διάρκεια διαδήλωσης στα Τίρανα, στις 17 Οκτωβρίου 2026
25
Financial Times: Πόσο κοντά βρίσκεται ο κόσμος σε έναν Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο – Τα τρία επικίνδυνα μέτωπα
Οι λανθασμένοι υπολογισμοί των μεγάλων δυνάμεων, η αβεβαιότητα γύρω από τις συμμαχίες και η αδυναμία αποτροπής νέων συγκρούσεων μπορούν να οδηγήσουν σε μια γενικευμένη σύρραξη;
Πόλεμος στην Ουκρανία 39
Ισραηλινοί έποικοι επιτέθηκαν σε κομβόι ευρωπαϊκής αντιπροσωπείας στη Δυτική Όχθη και ξυλοκόπησαν Γάλλο δήμαρχο
Η βία έρχεται κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών μιας προεκλογικής εκστρατείας κατά την οποία ο πρωθυπουργός Νετανιάχου έχει υποστηρίξει τους εποίκους επιδιώκοντας την υποστήριξή τους
Δυτική Όχθη
6
Στις «φλόγες» και το Βέλγιο: Συγκρούσεις διαδηλωτών και αστυνομίας στις Βρυξέλλες
Φοιτητές διαμαρτύρονται για το αυξανόμενο κόστος και για μεταρρυθμίσεις στην εκπαίδευση - Χρήση δακρυγόνων, ρίψεις νερού και εντάσεις μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομίας - Δείτε βίντεο
Βέλγιο