Κόσμος

Κορονοϊός – Γαλλία: «Το πέμπτο κύμα θα επιβαρύνει τα νοσοκομεία μέχρι τα μέσα Μαρτίου»

Η επιτροπή των εμπειρογνωμόνων που συμβουλεύει τη γαλλική κυβέρνηση για την πανδημία του κορονοϊού ανέφερε σήμερα ότι το πέμπτο κύμα που πλήττει τη χώρα θα συνεχίσει να επιβαρύνει τα νοσοκομεία μέχρι τα μέσα Μαρτίου.

Το Επιστημονικό Συμβούλιο έκανε αυτήν την πρόβλεψη ενώ ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ ετοιμάζεται να ανακοινώσει το χρονοδιάγραμμα για τη χαλάρωση των περιορισμών.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γκαμπριέλ Ατάλ νωρίτερα σήμερα είπε ότι οι νέοι κανόνες που ισχύουν στη Γαλλία για το πιστοποιητικό εμβολιασμού θα επιτρέψουν τη χαλάρωση των κανόνων, αν και το κύμα των μολύνσεων που οφείλονται στην παραλλαγή Όμικρον μάλλον δεν έχει φτάσει στο αποκορύφωμά του.

Η Γαλλία ανακοίνωσε χθες σχεδόν μισό εκατομμύριο κρούσματα κορονοϊού με τον μέσο όρο επταημέρου να διαμορφώνεται στα 320.000 κρούσματα. Ωστόσο, ο αριθμός των ασθενών με Covid-19 που νοσηλεύονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας σταθεροποιείται, δίνοντας στην κυβέρνηση κάποιο περιθώριο ελιγμών.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Newsit Blogs
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η στιγμή που το Ισραήλ χτυπά τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν - «Σκοτώσαμε τον διοικητή των Φρουρών της Επανάστασης που χρηματοδότησε τη Χαμάς»
Ο Σαΐντ Ιζάντι, επικεφαλής της Παλαιστινιακής Διεύθυνσης της Δύναμης Κουντς του Σώματος των Φρουρών «χρηματοδότησε και εξόπλισε τη Χαμάς πριν από τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου» υποστηρίζει το Ισραήλ
Μια δορυφορική εικόνα δείχνει τις πυρηνικές εγκαταστάσεις στο Ισφαχάν
14
Ο Τραμπ «αδειάζει» την Γκάμπαρντ: «Κάνεις λάθος πως δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι το Ιράν κατασκευάζει πυρηνικό όπλο»
Ο Τραμπ αμφισβητεί τις αμερικανικές υπηρεσίες πληροφοριών και τη διευθύντριά τους, ενώ η Γκάμπαρντ αναδίπλωσε με νέα δήλωση για τις πυρηνικές δυνατότητες του Ιράν
Ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ
6
Και ο στρατάρχης Χαφτάρ της Λιβύης ενάντια στην Ελλάδα με καταγγελία για τα οικόπεδα νοτίως της Κρήτης
Τόσο η κυβέρνηση της Τρίπολης όσο πλέον και η κυβέρνηση της Βεγγάζης στη Λιβύη καταγγέλλουν την Ελλάδα για «παραβίαση δικαιωμάτων της Λιβύης στα οικόπεδα νοτίως της Κρήτης»
Χαλίφα Χαφτάρ 24