Κόσμος

Κορονοϊός – Γαλλία: Τρίτη δόση εμβολίου για τους άνω των 18 συνιστούν οι υγειονομικές αρχές

Τρίτη δόση εμβολίου για όλους συνιστούν οι υγειονομικές αρχές στη Γαλλία σήμερα, αναφέροντας στην ανακοίνωσή τους ότι η ενισχυτική δόση του εμβολίου κατά της Covid-19 θα πρέπει να γίνεται ήδη από την ηλικία των 18 ετών και 5 μήνες μετά τον πλήρη εμβολιασμό.

Η σύσταση αυτή για την τρίτη δόση εμβολίου, ήρθε στη δημοσιότητα λίγο πριν τις επίσημες ανακοινώσεις και προαναγγέλλει πιθανότατα αυτά που θα ανακοινωθούν από τον Γάλλο υπουργό Υγείας Ολιβιέ Βεράν αργότερα σήμερα στις 13:30 (ώρα Ελλάδας), καθώς η Γαλλία πλήττεται από ένα πέμπτο κύμα της επιδημίας και θέλει να αποφύγει το καθολικό lockdown.

Λίγες ημέρες πριν και συγκεκριμένα την Παρασκευή (19.11.2021), η Ανώτατη Αρχή Υγείας (HAS) πρότεινε η αναμνηστική δόση να γίνεται από την ηλικία των 40 ετών, 6 μήνες μετά την τελευταία δόση ωστόσο έλαβε την απόφαση να μειωθούν οι προθεσμίες, επειδή η «αναζωπύρωση της επιδημίας» είναι «ακόμη πιο ισχυρή απ’ ό,τι αναμενόταν», εξηγεί στη νέα γνωμοδότησή της.

«Θεωρεί πως το ανησυχητικό επιδημικό πλαίσιο δικαιολογεί μια επιτάχυνση της εμβολιαστικής εκστρατείας με μείωση της προθεσμίας ανάμεσα στον πρώτο πλήρη εμβολιασμό και την αναμνηστική δόση», αναφέρει η HAS, ο ρόλος της οποίας είναι να εμπνέει την πολιτική της κυβέρνησης στα ζητήματα αυτά.

«Συνιστά συνεπώς η χορήγηση μιας αναμνηστικής δόσης να μπορεί πλέον να γίνεται από τους 5 μήνες μετά τον πρώτο πλήρη εμβολιασμό και η εκστρατεία της αναμνηστικής δόσης να διευρυνθεί ήδη από τώρα στα πρόσωπα ηλικίας 18 ετών και άνω».

Θα μειωθούν οι νοσηλείες

Η HAS βασίζεται κυρίως σε προβολές του Ινστιτούτου Παστέρ, οι οποίες υπολογίζουν τη μείωση της κορύφωσης των νοσηλειών, αν χορηγηθεί η αναμνηστική δόση από την ηλικία των 18 ετών.

Σύμφωνα με τη HAS, η μείωση αυτή είναι 39%, αν η αναμνηστική δόση γίνει 6 μήνες μετά την τελευταία ένεση, και περνά στο 50%, αν η αναμνηστική δόση γίνει στους 5 μήνες.

Η HAS διαβεβαιώνει πως η στρατηγική αυτή επιβεβαιώνεται από «τα δεδομένα μελετών στην πραγματική ζωή που πραγματοποιήθηκαν στο Ισραήλ».

Πέρα από την αναμνηστική δόση, «είναι πρωταρχικής σημασίας να συνεχιστούν οι προσπάθειες εμβολιασμού προσώπων που δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμη», υπογραμμίζει τη HAS.

Επίσης επιμένει στην «ενίσχυση της εφαρμογής των μέτρων προσωπικής προστασίας» ώστε να «προστατευθεί το σύστημα υγειονομικής φροντίδας και να αποφευχθούν περιοριστικά μέτρα».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Πάνω από δεκατρείς οι νεκροί στην Νέα Υόρκη λόγω του πολικού ψύχους - «Οι περισσότεροι υπέστησαν υποθερμία» λέει ο Μαμντάνι
Για να αντιμετωπίσει αυτήν την κατάσταση, η δημοτική αρχή κινητοποίησε έναν στόλο 20 οχημάτων με προσωπικό υγείας, όπως και έκτακτα κέντρα θέρμανση
Πεζοί περπατούν σε έναν χιονισμένο δρόμο, καθώς μια μεγάλη χειμερινή καταιγίδα εξαπλώνεται στη Νέα Υόρκη
Ο Στάρμερ ζητά την απομάκρυνση του Βρετανού πρώην υπουργού Μάντελσον από τη Βουλή των Λόρδων λόγω της επαφής του με τον Επστάιν
Το 2009 ο Μάντελσον πρότεινε στον Επστάιν να ζητήσει από τον επικεφαλής της τράπεζας JPMorgan «να απειλήσει λιγάκι» τον υπουργό Οικονομικών της Βρετανίας για να μειώσει τον φόρο επί των μπόνους των τραπεζιτών
Peter Mandelson
Αλληλογραφία του Τζέφρι Επστάιν με την Αριάν ντε Ρότσιλντ μετά το δημοψήφισμα για τις επιλογές του Αλέξη Τσίπρα – «Την έχουν πραγματικά γ@@@@@ι»
Η απόφαση του πρώην πρωθυπουργού να καρατομίσει τον Γιάνη Βαρουφάκη σχολιάστηκε από τον Τζέφρι Επστάιν και την Αριάν ντε Ρότσιλντ
A document that was included in the U.S. Department of Justice release of the Jeffrey Epstein files is photographed Sunday, Feb. 1, 2026, shows the report when Epstein was taken into custody on July 6, 2019. 9