Σάββατο, 18 Μαΐ
23oC Αθήνα

Κορονοϊός: Γρήγορα τεστ για γάμους και συνέδρια στη Σιγκαπούρη

Κορονοϊός: Γρήγορα τεστ για γάμους και συνέδρια στη Σιγκαπούρη

Γρήγορα τεστ για ανίχνευση του κορονοϊού σε εκδηλώσεις όπως γάμοι και επιχειρηματικά συνέδρια σχεδιάζει η Σιγκαπούρη καθώς η πόλη-κράτος θέλει να ανοίξει περαιτέρω την οικονομία της, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Υγείας της.

Κυβερνήσεις σε όλο τον κόσμο στρέφονται στα λεγόμενα τεστ αντιγόνων που μπορούν να δώσουν αποτελέσματα σε λίγα λεπτά αλλά είναι λιγότερο αξιόπιστα από τα συνηθισμένα τεστ αλυσιδωτής αντίδρασης πολυμεράσης (PCR), για τα οποία καταγράφονται ελλείψεις σε ορισμένες περιοχές.

Η Σιγκαπούρη είχε από τους υψηλότερους αριθμούς κρουσμάτων κορονοϊού στην Ασία νωρίτερα φέτος λόγω των εξάρσεων σε πολυπληθείς κοιτώνες εργαζομένων αλλά τις τελευταίες εβδομάδες έχει παρατηρηθεί σημαντική πτώση των μολύνσεων σε χαμηλούς μονοψήφιους αριθμούς.

Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι έως τα τέλη του έτους θα διευκρινίσει τις εκδηλώσεις για τις οποίες θα απαιτούνται γρήγορα τεστ για την είσοδο των συμμετεχόντων, προσθέτοντας ότι πιθανόν να περιλαμβάνουν επιχειρηματικές ή αθλητικές εκδηλώσεις, γαμήλιες δεξιώσεις και live παραστάσεις.

Αυτή τη στιγμή επιτρέπεται έως 100 άτομα να παρευρίσκονται σε γάμους και θρησκευτικές τελετές.

Έως το 3% των ανθρώπων μπορεί να βρεθούν ψευδώς θετικοί χρησιμοποιώντας τεστ αντιγόνων, όπως ανέφερε το υπουργείο, προσθέτοντας ότι αυτό το «πρόβλημα πρέπει να σταθμιστεί με την ανάγκη να ανοιχθεί η κοινωνία και η οικονομία».

Η Σιγκαπούρη εφαρμόζει αυτή τη στιγμή αυστηρά μέτρα κοινωνικής αποστασιοποίησης, που περιορίζουν σε πέντε τα άτομα που επιτρέπεται να συγκεντρώνονται σε δημόσιους χώρους. Οι αρχές ανακοίνωσαν σήμερα πως ελπίζουν να αυξήσουν τον αριθμό αυτό σε οκτώ τις επόμενες εβδομάδες εάν ο αριθμός των κρουσμάτων παραμείνει χαμηλός.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις