Πέμπτη, 18 Απρ.
19oC Αθήνα

Κορονοϊός: Η CureVac ξεκινά δοκιμές εμβολίου σε ανθρώπους – Το φθινόπωρο τα πρώτα αποτελέσματα

Κορονοϊός: Η CureVac ξεκινά δοκιμές εμβολίου σε ανθρώπους – Το φθινόπωρο τα πρώτα αποτελέσματα
photo Reuters

Κλινικές δοκιμές εμβολίου σε ανθρώπους για τον κορονοϊό ετοιμάζει η γερμανική CureVac που γίνεται η δεύτερη εταιρεία στη χώρα, μετά την BioNTech, ανακοίνωσε σήμερα η γερμανική ρυθμιστική αρχή.

Η γερμανική ρυθμιστική αρχή για τα εμβόλια, το Paul Ehrlich Institut, θα δώσει άδεια για την δοκιμή σε ανθρώπους του πειραματικού εμβολίου της CureVac.

Η κλινικές δοκιμές θα πραγματοποιηθούν με την συμμετοχή 144 ατόμων στην Γερμανία και το Βέλγιο, στα οποία θα χορηγηθούν διαφορετικές δοσολογίες του εμβολίου, ενώ 24 θα λάβουν placebo.

Τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται τον Σεπτέμβριο ή τον Οκτώβριο, ενώ ο χρόνος πιθανής έγκρισης τοποθετείται στο μέσον του επόμενου έτους, δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής της CureVac Φραντς Βέρνερ Χαας κατά την διάρκεια online συνέντευξης Τύπου.

Το Paul Ehrlich Institut ανακοίνωσε πως αν τα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών είναι «πολύ καλά», δεν αποκλείεται να κατατεθεί αίτηση για έγκριση ακόμη και στις αρχές του 2021.

Η ευρύτερη Φάση ΙΙ των κλινικών δοκιμών θα ξεκινήσει τον Οκτώβριο ή τον Νοέμβριο, υπό τον προϋπόθεση ότι τα αποτελέσματα της Φάσης Ι είναι θετικά.

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας έχει καταγράψει 11 πειραματικά εμβόλια που βρίσκονται σε φάση κλινικών δοκιμών σε ανθρώπους, σύμφωνα με κατάλογο που έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του.

Η γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε την Δευτέρα συμφωνία για την απόκτηση του 23% των μετοχών της CureVac έναντι χορήγησης πακέτου ύψους 300 εκατομμυρίων ευρώ.

Έγγραφο του γερμανικού υπουργείου Οικονομικών δείχνει ότι η γερμανική εταιρεία, η οποία ελέγχεται από τον συνιδρυτή της SAP Dietmar Hopp, σχεδιάζει να προχωρήσει σε αρχική πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος στις ΗΠΑ τον ερχόμενο μήνα, σύμφωνα με το Reuters.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις