Κόσμος

Κορονοϊός: Η Moderna άρχισε να δοκιμάζει το εμβόλιό της σε εφήβους

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η εταιρεία Moderna ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι εμβολίασε τους πρώτους εφήβους που συμμετέχουν στο -ενδιάμεσο προς- τελικό στάδιο των τεστ που γίνονται για το εμβόλιό της κατά του κορονοϊού.

 

Όπως δημοσιεύει το uk.Reuters, οι έφηβοι, είναι από 12 μέχρι -κάτω των- 18 ετών και ο εμβολιασμός τους, στοχεύει στην εξαγωγή συμπερασμάτων πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς του 2021.

 

Στη δοκιμή αυτή του εμβολίου, θα συμμετάσχουν 3.000 υγιείς ανήλικοι από τις ΗΠΑ και θα αξιολογηθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του εμβολίου, μετά από 2 δόσεις σε διάστημα 28 ημερών.

 

Click4More: Ηλίας Μόσιαλος: Ο μήνας που θα έρθει η κανονικότητα – Η αλήθεια για τις «παρενέργειες» του εμβολίου

 

Θυμίζουμε ότι η Moderna έχει υποβάλει αίτηση για άδεια έκτακτης χρήσης του εμβολίου (EUA) στην Αμερική και στην Ευρώπη, μετά τα αποτελέσματα του προχωρημένου σταδίου της μελέτης της, που έδειξαν ότι το εμβόλιο που φτιάχνει είναι 94.1% αποτελεσματικό σε ενηλίκους χωρίς σοβαρούς λόγους ανησυχίας για την ασφάλειά του.

 

Στο μεταξύ η Rival Pfizer / BioNTech έχει επίσης ζητήσει άδεια έκτακτης χρήσης του δικού της εμβολίου, αφού αυτό, στο σχήμα δύο δόσεων, αποδείχθηκε 95% αποτελεσματικό έναντι του COVID-19 και δεν είχε σημαντικά προβλήματα ασφάλειας.

 

Την ίδια ώρα, μια ομάδα εξωτερικών συμβούλων της Διοίκησης Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ θα συναντηθεί την Πέμπτη για να συζητήσει εάν θα συστήσει τη χρήση του εμβολίου Pfizer για άτομα ηλικίας 16 ετών και άνω. Μια παρόμοια συνάντηση συμβούλων του FDA έχει προγραμματιστεί για τις 17 Δεκεμβρίου για να συζητήσει το εμβόλιο της Moderna.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Με 21 χτυπήματα από σφυρί στο κεφάλι δολοφονήθηκε η Αν Γουίτικαμ στη Βρετανία - Ο κατηγορούμενος της έκλεψε το πορτοφόλι και εξαφανίστηκε
Τα πλάνα που κατέγραψε κάμερα ασφαλείας δείχνουν τον 28χρονο να μπαίνει στο σπίτι της πρώην υπουργού και να την ρωτάει: «Δεν φαντάζομαι να έχεις τραπεζικές κάρτες και ταυτότητα;»
Αν Γουίτικαμ
Σάλος στην Ιταλία: Ψηφιακή φόρμα καλούσε σε «κυνήγι Εβραίων» – «Επιστρέφουμε στη δεκαετία του 1930»
Προέτρεπε τους πολίτες να καταγγέλλουν την παρουσία Ισραηλινών και Ιταλών Εβραίων σε ξενοδοχεία και τουριστικές περιοχές - Αφαιρέθηκε μετά από σφοδρότατες αντιδράσεις
Μπολόνια Ιταλία