Κόσμος

Κορονοϊός: Η Ελλάδα από τις πρώτες χώρες της ΕΕ που προστάτευσαν τις θέσεις εργασίας

Μπορεί ο κορονοϊός να προκάλεσε τεράστιο πλήγμα στην οικονομία, ωστόσο, η Ελλάδα διατήρησε σε μεγάλο βαθμό τις θέσεις εργασίας.

Συγκεκριμένα η Ελλάδα ήταν μία από τις ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες προστάτευσαν περισσότερο τις θέσεις εργασίας κατά το δεύτερο τρίμηνο του 2020, όταν η αγορά εργασίας δοκιμάστηκε σε ολόκληρη την Ευρωπαϊκή Ένωση από τα περιοριστικά μέτρα (lockdowns) για την αντιμετώπιση του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πειραματική έρευνα της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Υπηρεσίας (Eurostat) που δόθηκε σήμερα στη δημοσιότητα, το ποσοστό των εργαζομένων στην Ελλάδα που έχασε την απασχόλησή του στο δεύτερο τρίμηνο φέτος ήταν χαμηλότερο από το 2%, ενώ στην Ισπανία ήταν υψηλότερο από 6,5% και στην Ιταλία μεταξύ 3,5% και 5%. Στις περισσότερες χώρες της ΕΕ οι απώλειες των θέσεων απασχόλησης κυμάνθηκαν από 2% έως 3,5%. Η καλή επίδοση της Ελλάδας στην προστασία των θέσεων εργασίας καταγράφηκε, παρά το ότι στο δεύτερο τρίμηνο του 2020 πάνω από το ένα τέταρτο των Ελλήνων εργαζόμενων είτε τέθηκαν σε αναστολή απασχόλησης είτε το ωράριο εργασίας τους μειώθηκε λόγω του lockdown.

Όπως και σε όλες χώρες της ΕΕ, οι χαμηλόμισθοι στην Ελλάδα είχαν τον μεγαλύτερο κίνδυνο απώλειας της εργασίας τους στο δεύτερο τρίμηνο, ο οποίος ήταν τριπλάσιος σε σχέση με τους υψηλόμισθους. Σκοπός της έρευνας της Eurostat είναι η παροχή πληροφοριών που θα επιτρέψουν στους υπεύθυνους για την άσκηση πολιτικής να εκτιμήσουν τις συνέπειες της COVID -19 στην κατανομή εισοδημάτων το 2020.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
The Economist: Η Βενεζουέλα, το επόμενο πεδίο δοκιμής του δόγματος «Americas First» του Ντόναλντ Τραμπ
Ο Λευκός Οίκος δείχνει έτοιμος να μετατρέψει τη Βενεζουέλα σε εργαστήριο ενός νέου δόγματος ασφαλείας, με το φάντασμα των φιάσκων στο Αφγανιστάν και το Ιράκ να πλανάται από πίσω
Ένα αμερικανικό αντιτορπιλικό στην Καραϊβική
Συνελήφθησαν τρεις γυναίκες που φέρονται να ετοίμαζαν «τζιχαντιστική επίθεση» στη Γαλλία - Είχαν προσελκύσει 20.000 ακολούθους στο TikTok
Οι τρεις γυναίκες συζητούσαν σχέδια για βίαιες ενέργειες στο διαδίκτυο, αναφέροντας μια αίθουσα συναυλιών ή ένα μπαρ στο Παρίσι ως πιθανούς στόχους, και ότι προς τον σκοπό αυτό συναντήθηκαν στην Λυόν
Παρίσι