Κόσμος

Κορονοϊός: Η Ευρώπη είναι η πρώτη περιοχή με πάνω από μισό εκατομμύριο νεκρούς

Η Ευρώπη έγινε σήμερα η πρώτη περιοχή στον κόσμο που κατέγραψε περισσότερους από μισό εκατομμύριο θανάτους από κορονοϊό, σύμφωνα με καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου λίγο πριν από τις 17:00 ώρα Ελλάδας, βάσει των απολογισμών που παρείχαν οι υγειονομικές αρχές.

Οι 52 χώρες και εδάφη της ευρωπαϊκής περιοχής (που φθάνει ανατολικά έως το Αζερμπαϊτζάν και τη Ρωσία) είχαν συνολικά τουλάχιστον 500.069 θανάτους (για 23.059.233 δηλωμένες μολύνσεις), μπροστά από τη Λατινική Αμερική και την Καραϊβική (477.404 νεκροί, 14.229.617 κρούσματα), τις Ηνωμένες Πολιτείες/Καναδά (321.287 νεκροί, 17.463.834 κρούσματα), την Ασία (208.149 νεκροί, 13.258.651 κρούσματα), τη Μέση Ανατολή (85.895 νεκροί, 3.713.430 κρούσματα) και την Αφρική (57.423 νεκροί, 30.634 κρούσματα).

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Συγκλονίζει η μητέρα που άφησε τον γιο της για να σώσει τις κόρες της από τη σφαγή της Χαμάς – «Έπρεπε να διαλέξω ποιο παιδί μου θα σώσω»
Ο Εϊτάν κρατήθηκε όμηρος για 52 ημέρες, μέχρι την απελευθέρωσή του τον Νοέμβριο του 2023 στο πλαίσιο ανταλλαγής - Ο σύζυγός της, Οχάντ, δεν επέστρεψε ποτέ ζωντανός
Όμηροι
Γάζα: Πως παλαιστινιακές αντι-Χαμάς ένοπλες οργανώσεις επιχειρούν να διεκδικήσουν ρόλο στο κενό εξουσίας
Σε μια διαλυμένη Γάζα, εν μέρει υπό ισραηλινή κατοχή και χωρίς κανένα σαφές πολιτικό σχέδιο για την επόμενη ημέρα, νέες παλαιστινιακές ένοπλες ομάδες εμφανίζονται για να αμφισβητήσουν την κυριαρχία της Χαμάς
Μια ομάδα που αντιτίθεται στη Χαμάς στη Γάζα
Η Μέγκαν Μαρκλ απάντησε με γράμμα στην έκκληση του πατέρα της από το νοσοκομείο
«Δεν θέλω να πεθάνω και να είμαστε αποξενωμένοι» της είπε και εξέφρασε την επιθυμία να δει τον γαμπρό του, πρίγκιπα Χάρι, καθώς και τα εγγόνια του, Άρτσι και Λίλιμπετ «πριν να είναι αργά»
Η Μέγκαν Μαρκλ