Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κορονοϊός: Η Κίνα θα στείλει 150.000 εμβόλια στη Συρία

Κορονοϊός: Η Κίνα θα στείλει 150.000 εμβόλια στη Συρία
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS

Η Κίνα θα στείλει 150.000 δόσεις του εμβολίου κατά του νέου κορονοϊού στη Συρία ως βοήθεια, έγινε σήμερα γνωστό από την κινεζική πρεσβεία στη Δαμασκό.

Δεν έχουν δοθεί περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πότε θα φθάσει το φορτίο ή ποιο εμβόλιο θα σταλεί, δήλωσε ο υπεύθυνος τύπου Γκουάν Μπο. Σύροι αξιωματούχοι έχουν πει πως η χώρα συνεργάζεται με τη Ρωσία και την Κίνα στο θέμα των εμβολίων, όμως οι αρχές δεν έχουν προς το παρόν ανακοινώσει κάποια διμερή συμφωνία.

Τα φάρμακα εξαιρούνται, σε γενικές γραμμές, από τις διεθνείς οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Συρίας, όμως πηγές από τον ΟΗΕ αναφέρουν ότι οι κυρώσεις έχουν αφήσει τη Δαμασκό χωρίς μεγάλη οικονομική ισχύ προκειμένου να διαπραγματευτεί παραδόσεις.

Η χώρα έχει ενταχθεί στο πρόγραμμα COVAX, που στηρίζει ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας με στόχο την παροχή εμβολίων στις φτωχότερες χώρες.

Ο ΠΟΥ είπε χθες ότι αναπτύσσει ομάδες στη Συρία στο πλαίσιο ενός προγράμματος εμβολιασμών που θα διεξαχθεί τόσο σε περιοχές που ελέγχουν οι κυβερνητικές δυνάμεις όσο και σε περιοχές εκτός του κρατικού ελέγχου, ενδεχομένως τον Απρίλιο.

Η δρ. Ακτζεμάλ Μαγκτιμόβα, αντιπρόσωπος του ΠΟΥ στη Δαμασκό, είπε πως το πρόγραμμα COVAX σχεδιάζει τον εμβολιασμό 5 εκατομμυρίων Σύρων, το 20% του πληθυσμού.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις