Πέμπτη, 18 Απρ.
23oC Αθήνα

Κορονοϊός: Η μαύρη πρόβλεψη για την Ιταλία! Κρίσιμες οι επόμενες 8 ημέρες!

Κορονοϊός: Η μαύρη πρόβλεψη για την Ιταλία! Κρίσιμες οι επόμενες 8 ημέρες!

Κορυφώνεται η αγωνία στην Ιταλία για την έκταση που θα πάρουν τα κρούσματα κορονοϊού. Οι ειδικοί είναι ιδιαίτερα ανήσυχοι και θεωρούν ότι οι επόμενες 8 ημέρες θα τα κρίνουν όλα!

Μπορεί να ακούγεται εφιαλτικό σενάριο για τον κορονοϊό, αλλά όταν ακούγεται από τα χείλη του συμβούλου του υπουργού Υγείας της Ιταλίας προβληματίζει τουλάχιστον…

Με την Ιταλία να είναι στο μάτι του κορονοϊού οι Ιταλοί επιστήμονες τονίζουν ότι οι επόμενες οκτώ ημέρες θα είναι καθοριστικής σημασίας για τον περιορισμό της διάδοσης της ασθένειας.

Ο επιδημιολόγος Βάλτερ Ριτσάρντι, σύμβουλος του Ιταλού υπουργού Υγείας, μέσω της εφημερίδας La Stampa ζητά από τους Ιταλούς «να μείνουν μέσα στο σπίτι όσο περισσότερο μπορούν».

Μπορεί να έχουμε και πάνω από 1 εκατομμύριο νεκρούς

Ο επιστήμονας εξηγεί επίσης ότι, αν ο ιός συνεχίσει να μεταδίδεται με τόσο ταχείς ρυθμούς, θα δημιουργηθεί τεράστιο πρόβλημα στα νοσοκομεία, αφού μια ανεξέλεγκτη εξάπλωση της ασθένειας ενδέχεται να προκαλέσει ακόμη και πάνω από ένα εκατομμύριο νεκρούς και τη μόλυνση μέχρι και του 60% του πληθυσμού.

Click4More Μιλάνο όπως Γουχάν! Μια πόλη χωρίς ψυχή στους δρόμους! Ο κορονοϊός ερήμωσε την πρωτεύουσα της Λομβαρδίας

Ο Ριτσάρντι εκτιμά ωστόσο ότι «το σενάριο αυτό θα παραμείνει υποθετικό και μόνον, αν επικρατήσει η ατομική ευθύνη και οι νέοι περιορίσουν την κοινωνική τους ζωή αποκλειστικά σε εξόδους σε ανοικτούς χώρους, με ιδιαίτερη προσοχή στην συμπεριφορά τους και στους κανόνες υγιεινής».

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα La Stampa, αυτό που πρέπει πάση θυσία να αποφευχθεί είναι η περαιτέρω αύξηση της πίεσης επί των ιταλικών μονάδων εντατικής θεραπείας, ώστε να μπορέσουν να συνεχίσουν να θεραπεύονται τόσο οι ασθενείς του κοροναϊού, όσο και εκείνοι οι οποίοι υποφέρουν από άλλες σοβαρές παθήσεις.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις