Τετάρτη, 17 Απρ.
20oC Αθήνα

Κορονοϊός: Η μετάλλαξη «Όμικρον» κλείνει τα σύνορα της Ιαπωνίας

Κορονοϊός: Η μετάλλαξη «Όμικρον» κλείνει τα σύνορα της Ιαπωνίας
Πηγή φωτογραφίας: Reuters (Αρχείου)

Αναστάτωση επικρατεί σε όλο τον πλανήτη, καθώς τα κρούσματα της μετάλλαξης «Όμικρον» του κορονοϊού αυξάνονται σε πολλές χώρες, ενώ εντείνονται οι ταξιδιωτικές απαγορεύσεις σε μια προσπάθεια να αποτραπεί η «εισαγωγή» αυτού του στελέχους. Σε κατάσταση συναγερμού φαίνεται πως βρίσκονται και η Ιαπωνία.

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, ο Φουμίο Κισίντα, ανακοίνωσε σήμερα (29/11) ότι θα απαγορευθεί η είσοδος στη χώρα σε όλους τους ξένους επισκέπτες από αύριο, Τρίτη 30η Νοεμβρίου, προκειμένου να αποτραπεί ο κίνδυνος εξάπλωσης της μετάλλαξης «Όμικρον» του νέου κορονοϊού.

Οι Ιάπωνες οι οποίοι επιστρέφουν από κράτη όπου έχουν εντοπιστεί κρούσματα της μετάλλαξης αυτής θα μπορούν να μπουν στη χώρα, αλλά θα είναι υποχρεωμένοι να τίθενται σε καραντίνα σε εγκαταστάσεις που θα τους υποδεικνύονται, πρόσθεσε ο επικεφαλής της ιαπωνικής κυβέρνησης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το ιαπωνικό τηλεοπτικό δίκτυο NTV νωρίτερα μετέδωσε ότι υπάρχουν σκέψεις στην ιαπωνική κυβέρνηση για το κλείσιμο των συνόρων μετά την εμφάνιση της νέου στελέχους του κορονοροϊού, την μετάλλαξη «Όμικρον». 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις