Πέμπτη, 28 Μαρ.
23oC Αθήνα

Κορονοϊός: Η Ρωσία δίνει στην Αίγυπτο την πατέντα παρασκευής του εμβολίου Sputnik-V

Sputnik

Η Ρωσία είναι έτοιμη να προμηθεύσει την Αίγυπτο με το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V, αλλά και να δώσει στο Κάιρο την πατέντα παρασκευής του.

Την είδηση έκανε γνωστή η ρωσική πρεσβεία με ανάρτηση στην επίσημη σελίδα της στο Facebook.

H ρωσική πρεσβεία στην ανακοίνωσή της αναφέρει ότι είναι έτοιμη μόλις ολοκληρωθούν οι διαδικασίες έγκρισης του εμβολίου να στείλει εντός του Ιανουαρίου στην Αίγυπτο σημαντικές ποσότητες εμβολίων, και είναι έτοιμη να δώσει και την πατέντα παρασκευής του εμβολίου, ώστε να παράγεται στην Αίγυπτο η οποία διαθέτει μια αξιόπιστη φαρμακευτική βιομηχανία.

Παράλληλα εκθέτει τα πλεονεκτήματα του ρωσικού εμβολίου, το οποίο είναι ένα από τα τρία εμβόλια που κυκλοφορούν σήμερα στον κόσμο, με αποτελεσματικότητα μεγαλύτερη του 90%, επισημαίνοντας ότι η μεταφορά του δεν απαιτεί υψηλού κόστους καταψύκτες, καθώς μπορεί να μεταφέρεται σε απομακρυσμένες περιοχές, σε θερμοκρασίες 2-8 βαθμών Κελσίου.

Στην Αίγυπτο επί του παρόντος έχει εγκριθεί το εμβόλιο της κινεζικής φαρμακευτικής εταιρείας Sinopharm, ενώ όπως έχει ανακοινώσει το Κάιρο στην χώρα πραγματοποιούνται κλινικές δοκιμές μερικών ακόμη εμβολίων εγχώριας παραγωγής.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις