Κόσμος

Κορονοϊός: Η Ρουμανία στέλνει γιατρούς και νοσηλευτές στην Ιταλία

Η αλληλεγγύη προς την Ιταλία που έχει χτυπηθεί όσο τόσο πολύ από τον κορονοϊό συνεχίζεται με τη Ρουμανία να στέλνει βοήθεια.

Αν και αντιμετωπίζει μία σημαντική έλλειψη ιατρικού προσωπικού, η Ρουμανία πρόκειται να στείλει γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό στην Ιταλία, «για να δείξει την αλληλεγγύη της» στη χώρα με τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων από τον κορονοϊό, ανακοίνωσε σήμερα ο πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις.

«Αποφασίσαμε να στείλουμε μία ομάδα από 11 γιατρούς και έξι νοσοκόμες», η οποία απαρτίζεται από «γιατρούς και νοσοκόμους ειδικευμένους στην αναισθησία, τις ΜΕΘ και τις πρώτες βοήθειες, που συμπεριλαμβάνεται στην αποστολή διάρκειας 14 ημερών υπό την αιγίδα της ΕΕ », τόνισε ο Ρουμάνος πρόεδρος σε τηλεοπτικό του διάγγελμα.

«Δεν έχει σημασία ο αριθμός αλλά το γεγονός ότι δείχνουμε αλληλεγγύη. Η κατάσταση στην Ιταλία είναι πολύ πιο σοβαρή από τη Ρουμανία κι είναι άλλωστε πιθανόν αύριο εμείς να έχουμε την ίδια ανάγκη για βοήθεια», πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον ίδιον, οι νοσηλευτές θα ξεκινήσουν αύριο, Τρίτη και θα αναπτυχθούν στην περιοχή του Μιλάνου, όπου εξάλλου ζει και το μεγαλύτερο τμήμα της ρουμανικής διασποράς στην Ιταλία. Πάνω από ένα εκατ. Ρουμάνοι έχουν μεταναστεύσει από το 2007 στην Ιταλία.

Τουλάχιστον εννέα Ρουμάνοι κάτοικοι Ιταλίας βρήκαν τον θάνατο από την πανδημία του κορονοϊού και συνολικά 400 νόσησαν από την ασθένεια, ανακοίνωσε το Βουκουρέστι.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Υγείας της Ρουμανίας Νέλου Τατάρου δήλωσε «εντυπωσιασμένος» την περασμένη βδομάδα από έναν Ιταλό γιατρό που διαμένει στη Ρουμανία, ο οποίος βοήθησε το τοπικό προσωπικό. Οι Ρουμάνοι γιατροί παραπονιούνται για ελλείψεις σε υλικοτεχνική υποδομή για να αντιμετωπισθεί ο κορονοϊός. Στη χώρα έχουν καταγραφεί 4.057 κρούσματα και 162 θάνατοι, έχει επιβληθεί απαγόρευση της κυκλοφορίας από τα μέσα Μαρτίου και θα παραταθεί για άλλο έναν μήνα.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Νέο σιδηροδρομικό ατύχημα στην Ισπανία: Σύγκρουση τρένου με γερανό στην Καρθαγένη - Αρκετοί τραυματίες
Τα αίτια της σύγκρουσης παραμένουν άγνωστα, ενώ οι αρχές διερευνούν τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο γερανός βρέθηκε πάνω στη σιδηροδρομική γραμμή
Τρένο
Ανανεώθηκε πριν 2 λεπτά
6
«Το ΝΑΤΟ πρέπει να ενισχύσει την ασφάλεια της Γροιλανδίας» λέει ο Ρούτε - «Δεν μπορεί να διαπραγματεύεται εκ μέρους της Δανίας» λέει η Κοπεγχάγη
«Η θέση της Δανίας και της Γροιλανδίας είναι ίδιες και καμία διαπραγμάτευση δεν έγινε χθες με το ΝΑΤΟ αναφορικά με το ζήτημα της κυριαρχίας μας»
Στρατιωτικές δυνάμεις του NATO σε άσκηση στη Γροιλανδία το 2022
Στιβ Γουίτκοφ: «Μόνο ένα θέμα μένει» για να υπάρξει συμφωνία για την Ουκρανία – Νέα συνάντηση με Πούτιν το μεσημέρι
«Δεν θα θέλαμε να σχολιάσουμε την τρέχουσα κατάσταση των διαπραγματεύσεων, κυρίως ενόψει της άφιξης του Γουίτκοφ στη Μόσχα και της συνάντησής του με τον Πούτιν»
FILE - President Donald Trump, right, shakes the hand of Russia's President Vladimir Putin during a joint press conference at Joint Base Elmendorf-Richardson, Alaska, Aug. 15, 2025. (AP Photo/Jae C. Hong, File)