Κόσμος

Κορονοϊός: Η Σουηδία «παγώνει» τις πληρωμές για τα εμβόλια στη Pfizer – Ζητεί διευκρινίσεις για τις δόσεις των φιαλιδίων

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Σουηδία σταμάτησε τις πληρωμές για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού στην Pfizer και ζητεί διευκρινίσεις για τις δόσεις που είναι διαθέσιμες σε κάθε φιαλίδιο. Αυτό γράφει σήμερα, Τρίτη (26/1) η σουηδική εφημερίδα Dagens Nyheter.

Οι υγειονομικές αρχές της Σουηδίας ζητούν διευκρινίσεις σχετικά με τον αριθμό των δόσεων που έχουν χρεωθεί μέχρι στιγμής στη χώρα. Ο φαρμακευτικός κολοσσός χρέωσε έξι δόσεις σε κάθε φιαλίδιο παρότι είχε συμφωνηθεί χρέωση για πέντε δόσεις. Η Σουηδία θέλει τώρα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή και η Pfizer να καταλήξουν σε συμφωνία όσον αφορά το πόσες δόσεις περιέχονται σε κάθε φιαλίδιο.

“Ως τότε, είπαμε στην εταιρεία ότι θα πρέπει να περιμένουμε όσον αφορά τα τιμολόγια που είναι διαθέσιμα έως ότου λάβουμε διευκρινίσεις σχετικά με το τι εφαρμόζεται”, δήλωσε ο επικεφαλής επιδημιολόγος της χώρας Άντερς Τέγκνελ στην Dagens Nyheter.

Click4more: Εμβόλιο κορονοϊού: Μαίνεται ο «πόλεμος» της ΕΕ με Astra Zeneca και Pfizer

Η Pfizer Σουηδίας αρνήθηκε να σχολιάσει στο Reuters σχετικά με το δημοσίευμα αυτό, αλλά δήλωσε στην Dagens Nyheter ότι είχε χρεώσει για έξι δόσεις ανά φιαλίδιο.

Η ΕΕ και η Pfizer είχαν αρχικά συμφωνήσει ότι κάθε φιαλίδιο περιελάμβανε 5 δόσεις, αλλά αργότερα ανακαλύφθηκε ότι 6 δόσεις μπορούσαν να εξαχθούν αν χρησιμοποιείτο ειδική σύριγγα.

“Αυτό είναι απαράδεκτο. Αν μια χώρα έχει τη δυνατότητα να βγάλει μόνον πέντε δόσεις, έχει λάβει λιγότερες δόσεις στην ίδια τιμή”, δήλωσε ο συντονιστής του εμβολιασμού στην Σουηδία Ρίτσαρντ Μπέργκστρομ.

Εκπρόσωπος της Υπηρεσίας Υγείας της Σουηδίας δήλωσε ότι δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να σχολιάσει το δημοσίευμα αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Εκπληκτικό εύρημα στο Νιου Τζέρσεϊ - 11χρονος βρήκε τεράστιο δόντι προϊστορικού καρχαρία ηλικίας 3,6 εκατομμυρίων ετών
Το δόντι ανήκε σε έναν μεγαλόδοντα, ένα τρομακτικό είδος καρχαρία που έφτανε τα 20 μέτρα σε μήκος - και έχει εξαφανιστεί για πάνω από 3,6 εκατομμύρια χρόνια
Τεράστιο δόντι του Μεγαλόδοντα, του μεγαλύτερου καρχαρία που έζησε ποτέ, βρήκε 11χρονος στο Νιου Τζέρσεϊ
Εικόνες καταστροφής στη Χαβάη από το πέρασμα του τυφώνα «Λάλα» - Δρόμοι «καταρράκτες», κατολισθήσεις και διακοπές ρεύματος
Σε ορισμένες περιοχές το ύψος της βροχής πλησίασε το ένα μέτρο, ενώ οι ισχυρότερες ριπές ανέμου ξεπέρασαν τα 161 χιλιόμετρα την ώρα στην περιοχή του Μάουνα Κέα
Καταστροφές από το πέρασμα του τυφώνα «Λάλα» στη Χαβάη
Χέιντεν Πανετιέρ: Από υπερβολική δόση ο θάνατος της 36χρονης ηθοποιού – Η κλήση στο 911 και η μάχη των διασωστών
Φίλος της ειδοποίησε τις Αρχές όταν τη βρήκε χωρίς τις αισθήσεις της – Οι διασώστες επιχείρησαν ανάνηψη, ενώ οι Αρχές αναμένουν τα αποτελέσματα της νεκροψίας
Hayden Panettiere