Κόσμος

Κορονοϊός: Η υπόσχεση του Βρετανού υπ. Υγείας για τα Χριστούγεννα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι φοιτητές των βρετανικών πανεπιστημίων θα μπορέσουν να επιστρέψουν στα σπίτια τους για την περίοδο των Χριστουγέννων, αν και τα μαθήματα με φυσική παρουσία ενδέχεται να σταματήσουν λίγες εβδομάδες προτού φύγουν προκειμένου να τους επιτραπεί να αυτοαπομονωθούν, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Παιδείας, Γκάβιν Ουίλιαμσον.

«Θα εργαστούμε με τα πανεπιστήμια για να διασφαλίσουμε ότι όλοι οι φοιτητές θα λάβουν την απαραίτητη στήριξη για να επιστρέψουν με ασφάλεια στα σπίτια τους και να περάσουν τα Χριστούγεννα με τους αγαπημένους τους, εφόσον επιλέξουν να κάνουν κάτι τέτοιο», είπε ο Βρετανός υπουργός Παιδείας ενώπιον βουλευτών.

«Ενδεχομένως θα απαιτηθεί από ορισμένους φοιτητές να αυτοαπομονωθούν στο τέλος του εξαμήνου».

Κρούσματα κορονοϊού έχουν καταγραφεί σε τουλάχιστον 45 πανεπιστήμια και ύποπτα κρούσματα σε δύο ακόμη, σύμφωνα με έρευνα του τηλεοπτικού δικτύου Sky News.

Οι αναζωπυρώσεις αυτές ανάγκασαν κάποια πανεπιστήμια να ζητήσουν από τους φοιτητές να τεθούν σε αυτοαπομόνωση στα δωμάτιά τους και να παρακολουθούν τα μαθήματά τους μέσω τηλεκπαίδευσης, απειλώντας να αφήσουν τους φοιτητές απομονωμένους όταν έχουν ήδη κάνει φίλους κι εγείροντας ερωτήματα σχετικά με τα δίδακτρα που έχουν ήδη καταβάλει.

Βουλευτές της αντιπολίτευσης επέκριναν την κυβέρνηση, επειδή δεν έχει καταρτίσει ένα σχέδιο για τη στήριξη των φοιτητών και δεν διασφάλισε ότι θα είναι διαθέσιμος επαρκής αριθμός τεστ στα πανεπιστήμια, έως την έναρξη του νέου ακαδημαϊκού έτους.

Εντούτοις, ο Ουίλιαμσον είπε ότι περισσότερα τεστ θα είναι διαθέσιμα, ενώ σημείωσε πως πιστεύει ότι τα πανεπιστήμια είναι πολύ καλά προετοιμασμένα για να διαχειριστούν οποιοδήποτε ξέσπασμα COVID-19.

«Θα υπήρχε πραγματικό κόστος εάν δεν είχαμε ανοίξει τα πανεπιστήμιά μας», τόνισε. «Το κόστος δεν ήταν τα χρήματα, το κόστος θα ήταν η χαμένη ευκαιρία για εκείνους τους νέους που θέλουν να σπουδάσουν για να γίνουν γιατροί, οδοντίατροι, νοσηλευτές, δάσκαλοι».

Ο ίδιος ανέφερε πως ο κίνδυνος μπορεί ποτέ να μην εξαλειφθεί πλήρως και ότι εκείνος δεν θα «καταδίκαζε μια γενιά νέων ζητώντας τους να βάλουν τις ζωές τους σε αναμονή για μήνες ή και χρόνια».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ερντογάν: Ο Μητσοτάκης δεν έπρεπε να υποπέσει σε τέτοιο λάθος – Η Τουρκία έχει δικαίωμα να αγοράσει F35, εύχομαι η Αμερική να κρατήσει το λόγο της
«Με τον κύριο Μητσοτάκη, τα προβλήματα του Αιγαίου, είναι ένα θέμα που συμφωνούμε ότι θέλουμε να επιλύσουμε. Η επίλυση τέτοιων ζητημάτων είναι πρωτίστως θέμα ηγετών. Πράγμα για το οποίο συμφωνεί και ο ίδιος»
Μητσοτάκης και Ερντογάν
21
Καύσωνας στη Γαλλία: Νέα ρεκόρ υψηλών θερμοκρασιών, 78.000 στρέμματα γης έχουν γίνει στάχτη
Αυτό το κύμα έντονης ζέστης είναι το τρίτο κατά σειρά σε λιγότερο από δύο μήνες έπειτα από εκείνο, εξαιρετικά πρώιμο, στα τέλη Μαΐου, το οποίο ακολούθησε ένα επεισόδιο καύσωνα στο δεύτερο δεκαπενθήμερο του Ιουνίου
FILE PHOTO: A person sunbathes next to the Trocadero Fountains by the Eiffel Tower during high temperatures amid a heatwave in Paris, France, June 27, 2026. REUTERS/Tom Nicholson/File Photo