Παρασκευή, 29 Μαρ.
24oC Αθήνα

Κορονοϊός: Ικανοποιημένοι στη Βρετανία αν θα έχουν… λιγότερους από 20.000 νεκρούς

Κορονοϊός: Ικανοποιημένοι στη Βρετανία αν θα έχουν… λιγότερους από 20.000 νεκρούς
photo Reuters

Θα μας τρελάνουν αυτοί οι Βρετανοί την ώρα που ο κορονοϊός θερίζει σε ολόκληρη την Ευρώπη.

Και αυτό γιατί στο Ηνωμένο Βασίλειο θεωρούν πως θα έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν με επιτυχία την πανδημία αν νέος κορονοϊός θα έχει λιγότερους από 20.000 θανάτους.

Αυτό δήλωσε σήμερα ο Στίβεν Πάουις, ο ιατρικός διευθυντής του Εθνικού Συστήματος Υγείας. (NHS) που τόνισε πως οι μονάδες εντατικής θεραπείας δεν είναι ακόμη πλήρεις στο Λονδίνο προσθέτοντας παράλληλα πως οι υπηρεσίες υγείας προετοιμάζουν αίθουσες χειρουργείων και χώρους ανάνηψης προκειμένου να νοσηλευτούν εκεί οι ασθενείς που βρίσκονται σε κρίσιμη κατάσταση.

Όταν ρωτήθηκε αν ελπίζει ότι το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα ακολουθήσει την ίδια πορεία με χώρες όπως η Ιταλία, απάντησε: «Αν μπορούμε να κρατήσουμε τους θανάτους κάτω από τις 20.000, θα τα έχουμε πάει πολύ καλά σ’ αυτήν την επιδημία».

«Αν είναι (οι νεκροί) λιγότεροι από 20.000 (…) αυτό θα είναι ένα καλό αποτέλεσμα, μολονότι ο κάθε θάνατος είναι μια τραγωδία και δεν θα πρέπει να εφησυχάζουμε», πρόσθεσε στη συνέντευξη που παραχώρησε μαζί με τον υπουργό Επιχειρηματικότητας Αλόκ Σάρμα.

Ο τελευταίος δεσμεύτηκε ότι θα εισαχθούν μέτρα προκειμένου να βοηθηθούν οι πληγείσες επιχειρήσεις να επιβιώσουν από την κρίση που έχει προκαλέσει ο κορονϊός.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις