Κόσμος

Κορονοϊός – Ινδία: 540 θάνατοι και 37.000 νέα κρούσματα στη «γενέτειρα» της μετάλλαξης Δέλτα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Καλπάζει ο κορονοϊός στην Ινδία όπου πρωτοεμφανίστηκε η μετάλλαξη Δέλτα. Σε 24 ώρες 540 άνθρωποι κατέληξαν και περισσότεροι από 36.500 νόσησαν στη χώρα, σύμφωνα με τις αρχές. Τα θύματα είναι πολλά παραπάνω, εκτιμούν διεθνείς εμπειρογνώμονες.

Νωρίτερα την Παρασκευή (20.08.2021), το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας της Ινδίας ανακοίνωσε ότι το τελευταίο 24ωρο υπέκυψαν 540 ασθενείς με κορονοϊό και διαγνώστηκαν 36.571 κρούσματα.

Επισήμως, ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στο ασιατικό κράτος-γίγαντα των 1,3 δισεκ. κατοίκων έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 433.589 νεκρούς επί συνόλου 32,36 εκατομμυρίων μολύνσεων.

Ωστόσο πολλοί Ινδοί και ξένοι ειδικοί έχουν επισημάνει επανειλημμένα πως θεωρούν υποτιμημένο τον επίσημο απολογισμό.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Το Ισραήλ επιμένει για τις «ζώνες ασφαλείας» σε Λίβανο, Γάζα και Συρία και «αδειάζει» τον Τραμπ
Πριν από λίγες ημέρες οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν πως η δημιουργία «πιλοτικών ζωνών», από όπου θα πρέπει να αποσυρθούν οι ισραηλινές δυνάμεις, πρόκειται να αρχίσει «εντός των προσεχών ημερών»
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
Ορμούζ: Η Τεχεράνη βάζει «κόκκινη γραμμή» και απειλεί με αντίποινα μετά τα πλήγματα των ΗΠΑ – Σε ένα 24ωρο άλλαξε γνώμη ο Τραμπ για τα διόδια 20%
Ανελέητο σφυροκόπημα των ΗΠΑ στο Ιράν με τις αεροπορικές επιθέσεις να συνεχίζονται ενώ η Τεχεράνη απαντά με επιθέσεις σε αμερικανικούς στόχους σε χώρες του Κόλπου
Στενό του Ορμούζ