Παρασκευή, 29 Μαρ.
17oC Αθήνα

Κορονοϊός – ΗΠΑ: Εντοπίστηκαν κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο που πάει στη Νέα Ορλεάνη

Κορονοϊός - ΗΠΑ: Εντοπίστηκαν κρούσματα σε κρουαζιερόπλοιο που πάει στη Νέα Ορλεάνη
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Σε ένα κρουαζιερόπλοιο με περισσότερους από 3.000 επιβάτες, που αναμένεται να αγκυροβολήσει σήμερα Κυριακή (5.12.2021) στη Νέα Ορλεάνη, εντοπίστηκαν δέκα κρούσματα κορονοϊού μεταξύ αυτών και του πληρώματος, όπως ανακοίνωσε χθες το βράδυ η υπηρεσία Υγείας της Λουιζιάνα.

Το κρουαζιερόπλοιο Norwegian Breakaway, ιδιοκτησίας της Norwegian Cruise Line Holdings Ltd, αναχώρησε στις 28 Νοεμβρίου από τη Νέα Ορλεάνη για κρουαζιέρα μιας εβδομάδας και έκανε στάσεις στο Μπελίζ, την Ονδούρα και το Μεξικό, διευκρίνισε η υπηρεσία Υγείας, για το πλοίο που επιστρέφει από το ταξίδι του με κρούσματα κορονοϊού.

«Η NCL τηρεί τα αρμόζοντα πρωτόκολλα καραντίνας και απομόνωσης», διευκρινίζει η υπηρεσία Υγείας σε μήνυμά της στο Twitter. Το πλοίο αναμένεται να φτάσει σήμερα στη Νέα Ορλεάνη, σύμφωνα με το δρομολόγιό του.

Όλοι οι επιβάτες και τα μέλη του πληρώματος θα υποβληθούν σε τεστ για COVID-19 προτού αποβιβαστούν και θα λάβουν οδηγίες δημόσιας υγείας για μετά την έκθεση και για καραντίνα από τα αμερικανικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (CDC).

Όσοι διαγνωσθούν θετικοί στον κορονοϊό είτε θα πάνε στα σπίτια τους είτε θα αυτοαπομονωθούν, ανάλογα με τις οδηγίες των CDC, υπογράμμισε η υπηρεσία Υγείας.

Η Norwegian Cruise Line Holdings δεν έχει ανταποκριθεί μέχρι στιγμής σε αίτημα του Reuters, που έγινε εκτός κανονικού ωραρίου λειτουργίας, να σχολιάσει την είδηση αυτή.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις