Κόσμος

Κορονοϊός – Ιταλία: 66.535 νέα κρούσματα και 144 νεκροί σε 24 ώρες

Η Ιταλία ανακοίνωσε σήμερα 66.535 νέα κρούσματα κορονοϊού, έναντι 69.596 χθες Πέμπτη, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας. Το τελευταίο 24ωρο, 144 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19.

Από την έναρξη της πανδημίας, η Ιταλία αριθμεί 160.546 θανάτους. Πρόκειται για τον δεύτερο χειρότερο απολογισμό στην Ευρώπη μετά τη Βρετανία και τον όγδοο χειρότερο σε όλον τον κόσμο. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 ανέρχονται συνολικά σε περίπου 15,2 εκατομμύρια από τον Φεβρουάριο του 2020.

Σε απλές νοσοκομειακές κλίνες βρίσκονται σήμερα 10.102 ασθενείς με Covid-19 (24 περισσότεροι από χθες Πέμπτη). 52 ασθενείς εισήχθησαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), 13 λιγότεροι σε σύγκριση με το προηγούμενο 24ωρο. Συνολικά 462 φορείς του ιού νοσηλεύονται σε ΜΕΘ αυτήν τη στιγμή.

Το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν 442.029 τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Τραμπ δεν πάτησε το «κουμπί» κατά του Ιράν, ανέστειλε για δύο εβδομάδες τις επιθέσεις, δεκτό το σχέδιο του Πακιστάν για παράταση στο τελεσίγραφο
Ο Τραμπ «παγώνει» τους βομβαρδισμούς κατά του Ιράν με την προϋπόθεση να ανοίξουν τα Στενά του Ορμούζ - Τη συμφωνία εκεχειρίας φέρεται να αποδέχθηκε και ο Νετανιάχου
Ντόναλντ Τραμπ
Δημοκρατικοί και υπερσυντηρητικοί διερωτώνται για την υγεία του Τραμπ μετά τις ακραίες δηλώσεις για το Ιράν: «Έχει άνοια;»
Οι συχνά αντιφατικές τοποθετήσεις του Αμερικανού προέδρου πυροδοτούν πολιτική σύγκρουση στην Ουάσιγκτον, με επικριτές του να μιλούν ακόμη και για προσφυγή στην 25η Τροπολογία
Ντόναλντ Τραμπ