Κόσμος

Κορονοϊός – Ιταλία: 69.596 νέα κρούσματα και 149 νεκροί σε 24 ώρες

Η Ιταλία ανακοίνωσε 69.596 νέα κρούσματα κορονοϊού, έναντι 69.278 χθες Τετάρτη, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Υγείας της χώρας. Το τελευταίο 24ωρο, 149 ασθενείς έχασαν τη ζωή τους εξαιτίας επιπλοκών της Covid-19.

Από την έναρξη της πανδημίας, η Ιταλία αριθμεί 160.402 θανάτους. Πρόκειται για τον δεύτερο χειρότερο απολογισμό στην Ευρώπη μετά τη Βρετανία και τον όγδοο χειρότερο σε όλον τον κόσμο. Τα επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 ανέρχονται συνολικά σε περίπου 15,11 εκατομμύρια από τον Φεβρουάριο του 2020.

Σε απλές νοσοκομειακές κλίνες βρίσκονται σήμερα 10.078 ασθενείς με Covid-19 (86 λιγότεροι από χθες Τετάρτη). 65 ασθενείς εισήχθησαν σε μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ), 14 περισσότεροι σε σύγκριση με το προηγούμενο 24ωρο. Συνολικά 471 φορείς του ιού νοσηλεύονται σε ΜΕΘ αυτήν τη στιγμή.

Το τελευταίο 24ωρο διενεργήθηκαν 469.803 τεστ ανίχνευσης του κορονοϊού, σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Ιταλίας.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Τραμπ σε Νετανιάχου: «Αφοπλισμός της Χαμάς και να ξεκινήσει σύντομα η δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα»
«Επίκειται απονομή χάριτος στον Νετανιάχου, μίλησα με τον Χέρτζογκ» λέει ο Τραμπ – «Δεν έχω μιλήσει με τον Αμερικανό πρόεδρο» τον διαψεύδει ο Ισραηλινός πρόεδρος
Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ δίπλα στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου κατά την άφιξή τους για συναντήσεις στο Mar-a-Lago στο Παλμ Μπιτς