Κορονοϊός: Καμπανάκι από τον Πορτογάλο πρωθυπουργό – «Θα παραλύσει η οικονομία της ΕΕ»

Οι χώρες της ΕΕ αντιμετωπίζουν πολλά προβλήματα λόγω του κορονοϊού  με το Πορτογάλο πρωθυπουργό Αντόνιο Κόντε να κρούει τον κώδωνα του κινδύνου.

Ο Πορτογάλος πρωθυπουργός Αντόνιο Κόστα δήλωσε σήμερα ότι η οικονομία της Ευρωπαϊκής Ένωσης θα παραλύσει εάν δεν εγκριθούν αυτόν τον μήνα ο προϋπολογισμός και τα κεφάλαια ανάκαμψης του ευρωπαϊκού μπλοκ που στόχο έχουν να βοηθήσουν τις χώρες να αντιμετωπίσουν την πανδημία του κορονοϊού.

«Την επόμενη εβδομάδα, πρέπει πραγματικά να έχουμε αυτή τη συμφωνία», δήλωσε σε συνέντευξη Τύπου ο Κόστα, του οποίου η χώρα θα έχει την εναλλασσόμενη προεδρία του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου από τον Ιανουάριο έως τον Ιούνιο του 2021.

«Το επόμενο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο πρέπει να εγκρίνει τους απαραίτητους μηχανισμούς για να έχουμε έναν προϋπολογισμό, ένα πρόγραμμα ανάκαμψης και ένα πολυετές πλαίσιο έως την 1η Ιανουαρίου… Διαφορετικά θα παραλύσει η δραστηριότητα στην ΕΕ», δήλωσε.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις

Ισπανία: Παραιτήθηκε ανώτατος αξιωματούχος της Υγείας γιατί εμβολιάστηκε πριν την ώρα του

Ισπανία: Παραιτήθηκε ανώτατος αξιωματούχος της Υγείας γιατί εμβολιάστηκε πριν την ώρα του

Ο ανώτατος αξιωματούχος της Υγείας στην ισπανική περιφέρεια Μούρθια, υπέβαλε  την παραίτησή του αφού παραδέχθηκε ότι εμβολιάστηκε κατά του νέου κορονοϊού, αν και δεν ανήκε ... Διαβάστε περισσότερα