Κόσμος

Κορονοϊός: Κανένα κρούσμα από εγχώρια μετάδοση στην Κίνα! Μεγάλη αύξηση στην Νότια Κορέα

Είναι επίσημο: Πλέον ο κορονοϊός στην Κίνα είναι… εισαγόμενος, αφού το τελευταίο 24ωρο ότι κρούσμα σημειώθηκε ήταν από άτομα που ήρθαν από το εξωτερικό!

Συγκεκριμένα, κανένα νέο κρούσμα εγχώριας μετάδοσης του κορονοϊού δεν επιβεβαιώθηκε ως τα μεσάνυχτα της Τετάρτης Κίνα — γεγονός χωρίς προηγούμενο αφότου ξέσπασε η πανδημία τον Δεκέμβριο — όμως οι υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν ότι άλλοι 34 άνθρωποι που έχουν μολυνθεί έφθασαν στη χώρα από το εξωτερικό.

Ρεκόρ… εισαγωγής κρουσμάτων

Ο αριθμός των ασθενών που έφθασαν στην Κίνα από το εξωτερικό αποτελεί ρεκόρ, σύμφωνα με την Εθνική Επιτροπή Υγείας.

Τα νέα, «εισαγόμενα» κρούσματα, κατά την ορολογία που χρησιμοποιεί το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα, είναι υπερδιπλάσια από αυτά που καταγράφονταν μία ημέρα νωρίτερα (13).

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες που επαληθεύτηκε ότι έχουν μολυνθεί εντοπίστηκαν στο Πεκίνο, 21, αριθμός που αποτελεί ρεκόρ για την κινεζική πρωτεύουσα.

click4more: Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Κινδυνεύουν οι πιστοί, όχι η πίστη! Μείνετε σπίτι

Το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων στην ηπειρωτική Κίνα μέχρι τα μεσάνυχτα της Τετάρτης αυξήθηκε έτσι σε 80.928, ανέφερε η Εθνική Επιτροπή (το υπουργείο) Υγείας.

Παράλληλα, ακόμη οκτώ ασθενείς υπέκυψαν, με τον απολογισμό της πανδημίας στην ηπειρωτική Κίνα να αυξάνεται σε 3.245 νεκρούς. Όλοι οι θάνατοι διαπιστώθηκαν στην επαρχία Χουμπέι, οι έξι στην Ουχάν, την πρωτεύουσά της, όπου εμφανίστηκε για πρώτη φορά ο SARS-CoV-2 τον Δεκέμβριο.

Μεγάλη αύξηση στην Νότια Κορέα

Οι αρχές της Νότιας Κορέας πάντως ανακοίνωσαν σήμερα αλματώδη αύξηση των επιβεβαιωμένων νέων κρουσμάτων του κορονοϊού, γεγονός που αντέστρεψε την τάση επιβράδυνσης της εξάπλωσης της πανδημίας που καταγραφόταν τις τελευταίες ημέρες, καθώς εστία μόλυνσης εντοπίστηκε σε οίκο ευγηρίας στην πόλη Ντέγκου, επίκεντρο της κρίσης.

Όπως ανακοίνωσαν τα Κορεατικά Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών (KCDC), εντοπίστηκαν 152 νέα κρούσματα· το σύνολό τους αυξήθηκε έτσι στα 8.565. Η χώρα είχε καταγράψει λιγότερα από 100 κρούσματα τα προηγούμενα τέσσερα 24ωρα.

click4more: Κορονοϊός: Βήμα βήμα και αναλόγως των εξελίξεων τα νέα μέτρα της κυβέρνησης

Μέχρι σήμερα, σύμφωνα με το κορεατικό πρακτορείο ειδήσεων Yonhap, έχουν υποκύψει 92 ασθενείς — άλλοι επτά πέθαναν το τελευταίο 24ωρο — στην πλειονότητά τους ηλικιωμένοι με υποκείμενες παθήσεις, μετά τη μόλυνσή τους από τον SARS-CoV-2, ο οποίος επιτίθεται στο αναπνευστικό σύστημα. Το ποσοστό θνησιμότητας στη χώρα ανέρχεται σε 1,07%.

74 κρούσματα στο γηροκομείο

Τα 97 από τα νέα κρούσματα εντοπίστηκαν στην Ντέγκου, τα 74 στον οίκο ευγηρίας.

Ο εντοπισμός της νέας εστίας ώθησε τις αρχές της μεγαλούπολης των 2,5 εκατομμυρίων κατοίκων να αρχίσουν εκτενείς ελέγχους σε άλλους οίκους ευγηρίας, όπου ζουν ή εργάζονται πάνω από 33.000 άνθρωποι, τρόφιμοι και προσωπικό.

Άλλοι 407 ασθενείς βγήκαν από την καραντίνα. Το σύνολό τους ανέρχεται συνολικά σε 1.947. Ο αριθμός των ανθρώπων που ιάθηκαν παραμένει σημαντικά υψηλότερος από αυτόν των νέων κρουσμάτων τις τελευταίες ημέρες.

3 κρούσματα στον Μαυρίκιο

Η κυβέρνηση του νησιωτικού κράτους του Μαυρίκιου, στον Ινδικό ωκεανό, ανακοίνωσε σήμερα ότι οι υγειονομικές αρχές επιβεβαίωσαν τρία κρούσματα του κορονοϊού, τα πρώτα στη χώρα.

Σύμφωνα με κυβερνητική ανακοίνωση, πρόκειται για τρεις υπηκόους του Μαυρικίου, «ηλικίας 21, 25 και 59 ετών αντίστοιχα», που επέστρεψαν πρόσφατα στη χώρα. «Δύο είχαν εργαστεί σε κρουαζιερόπλοια», ο τρίτος ήρθε από «το Ηνωμένο Βασίλειο», διευκρινίζεται.

8 κρούσματα στην Νέα Ζηλανδία

Το υπουργείο Υγείας της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε επίσης οκτώ νέα επιβεβαιωμένα κρούσματα της πανδημίας του κορονοϊού, διευκρινίζοντας ότι συνδέονται με ταξίδια στο εξωτερικό. Η εξέλιξη αυξάνει το σύνολο των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 28.

Σύμφωνα με το υπουργείο, ένας από τους ασθενείς νοσηλεύεται σε νοσοκομείο, ενώ οι υπόλοιποι έχουν τεθεί σε απομόνωση κατ’ οίκον.

Το υπουργείο Εξωτερικών εξέδωσε νεότερη οδηγία με την οποία συστήσει στους υπηκόους της χώρας να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό λόγω του κινδύνου μόλυνσης. Ο υπουργός Εξωτερικών Ουίνστον Πίτερς τόνισε πως η οδηγία «μην ταξιδεύετε» δίνεται «για πρώτη φορά» στην ιστορία της χώρας από την κυβέρνηση, γεγονός που «αντανακλά τη σοβαρότητα της κατάστασης» που δημιουργεί η πανδημία.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ κηρύσσει νομικό πόλεμο στους New York Times και ζητά 15 δισεκατομμύρια δολάρια
Ο Αμερικανός πρόεδρος απαντά μετωπικά στην ιστορική εφημερίδα, κατηγορώντας την ότι σπιλώνει την εικόνα του με «ψέματα» για τις υποτιθέμενες σχέσεις του με τον Τζέφρι Επστάιν
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ
Μήνυμα του Πατριάρχη Βαρθολομαίου στον Ντόναλντ Τραμπ: «1.700 χρόνια στην Κωνσταντινούπολη και θα μείνουμε»
Ο Αμερικανός πρόεδρος και ο Οικουμενικός Πατριάρχης είχαν μακρά συνομιλία στο Οβάλ Γραφείο για τον πνευματικό και γεωπολιτικό ρόλο του Οικουμενικού Πατριαρχείου και την κατάσταση των χριστιανών στη Μέση Ανατολή
Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος φτάνει στο Λευκό Οίκο
Νέα Υόρκη: 38χρονος χτύπησε με το αυτοκίνητό του 16χρονη επειδή τον απέρριψε – Βίντεο ντοκουμέντο από την φονική παράσυρση
Το άτυχο κορίτσι εκσφενδονίστηκε και χτύπησε σε στύλο - Στο βίντεο φαίνεται η μητέρα της να τραυματίζεται στα πόδια και να γονατίζει πάνω από το παιδί της φωνάζοντας «κόρη μου, κόρη μου»
Αυτοκίνητο
1
Αμαζόνιος: Ο πνεύμονας της Γης πεθαίνει μέρα με τη μέρα στη Βραζιλία – Έκταση ίση με την Ισπανία καταστράφηκε σε 40 χρόνια
Μέσα σε τέσσερις δεκαετίες, το τροπικό δάσος της Βραζιλίας έχασε έκταση σχεδόν ίση με εκείνη όλης της Ισπανίας, προειδοποιούν νέα δορυφορικά δεδομένα
Πυρκαγιά στον Αμαζόνιο
Η Πολωνία καλεί το ΝΑΤΟ να προετοιμαστεί για τα χειρότερα απέναντι στη Ρωσία – «Πρέπει να κάνουμε τα πάντα για να είμαστε έτοιμοι για πόλεμο»
Ο Κάρολ Ναβρότσκι κάλεσε τη Βορειοατλαντική Συμμαχία να ενισχύσει την άμυνά της μετά την παραβίαση του πολωνικού εναέριου χώρου από μη επανδρωμένα αεροσκάφη που αποδόθηκαν στη Μόσχα
Ο Πρόεδρος της Πολωνίας Κάρολ Ναβρότσκι
Σοκ στην Ιταλία από την αυτοκτονία 14χρονου θύματος bullying και ομοφοβίας - «Κρατήστε μου μία θέση στο σχολείο» οι τελευταίες του λέξεις
Οι συμμαθητές του Πάολο Μέντικο τον φώναζαν στην τάξη «Πάολα» και «κοριτσάκι» - Επιστολές στον Πάπα Λέοντα, την Τζόρτζια Μελόνι και τον υπουργό Παιδείας
Ιταλική αστυνομία