Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: “Καταστροφική” η κατάσταση στην Ουκρανία – Ρεκόρ με 9.000 νέα κρούσματα

Κορονοϊός: “Καταστροφική” η κατάσταση στην Ουκρανία – Ρεκόρ με 9.000 νέα κρούσματα
Intime Αρχείο

O κορονοϊός έχει φέρει στα όρια της την Ουκρανία. “Η κατάσταση μετατρέπεται γρήγορα από δύσκολη σε καταστροφική”, όσον αφορά την επιδημία, δηλώνει ο υπουργός Υγείας Στεπάνοφ.

Ο κορονοϊός προκάλεσε 8.899 μολύνσεις το τελευταίο 24ωρο, ο υψηλότερος αριθμός από τις 30 Οκτωβρίου, οπότε είχαν καταγραφεί 8.312 κρούσματα. Συνολικά, οι περιπτώσεις θετικών περιστατικών του SARS-CoV-2 στην Ουκρανία ανέρχονται, πλέον, στις 411.093.

“Η κατάσταση στην Ουκρανία μετατρέπεται γρήγορα από δύσκολη σε καταστροφική όσον αφορά την επιδημία του νέου κορονοϊού και η χώρα θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για το χειρότερο”, δήλωσε σήμερα, Τρίτη (03.11.2020) ο Ουκρανός υπουργός Υγείας Μαξίμ Στεπάνοφ.

Οι αρχές της Ουκρανίας ανακοίνωσαν, παράλληλα, ότι οι θάνατοι ασθενών εξαιτίας του Covid19 αυξήθηκαν σε 7.532, από τους 7.375 την προηγουμένη.

Κορονοϊός “εξολοθρευτής”

“Αν οι Ουκρανοί συνεχίσουν να παραβλέπουν τους κανόνες ασφαλείας, δεν θα αποφύγουμε μια καταστροφή. Τα δύσκολα είναι μπροστά μας”, σημείωσε ο Στεπάνοφ.

Ο ημερήσιος αριθμός κρουσμάτων αυξήθηκε ραγδαία στα τέλη του Σεπτεμβρίου και παρέμεινε σταθερά υψηλός κατά τη διάρκεια του Οκτωβρίου, ωθώντας την κυβέρνηση να παρατείνει μέτρα καραντίνας που έχει επιβάλει έως το τέλος του έτους.

Η Ουκρανία επέβαλε αυστηρό lockdown τον Μάρτιο, αλλά χαλάρωσε τα μέτρα καραντίνας που είχε υιοθετήσει τον Μάιο. Ο Στεπάνοφ σημείωσε ότι η κυβέρνηση θα εξετάσει τρόπους με τους οποίους θα μπορεί ταυτοχρόνως να διαφυλαχθεί η οικονομία και να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

Τον περασμένο μήνα ο υπουργός Υγείας είχε δηλώσει ότι η Ουκρανία θα εισαγάγει αυστηρότερα μέτρα καραντίνας αν τα κρούσματα αυξηθούν σε 11.000 ως 15.000 καθημερινά. Επίσης είχε προειδοποιήσει ότι οι πόροι του συστήματος υγείας θα εξαντληθούν αν ο ημερήσιος αριθμός των νέων κρουσμάτων ξεπεράσει τα 20.000.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις