Σάββατο, 4 Μαΐ
17oC Αθήνα

Κορονοϊός: Κατεβάζει ρολά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λόγω της επιδημίας

Κορονοϊός: Κατεβάζει ρολά το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο λόγω της επιδημίας

Στην… απέξω αφήνει χιλιάδες επισκέπτες της Ευρωβουλής ο νέος κορονοϊός! Το Ευρωκοινοβούλιο ανακοίνωσε την Καθαρά Δευτέρα (02.03.2020) ότι αναστέλλει για τουλάχιστον 3 εβδομάδες όλες τις επισκέψεις εξαιτίας της επιδημίας.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η έδρα των Ευρωπαίων βουλευτών στο Στρασβούργο υποδέχεται 700.000 επισκέπτες τον χρόνο. Όπως είπε σε συνέντευξη Τύπου, ο Ιταλός πρόεδρος της Ευρωβουλής, Νταβίντ Σασόλι, το μέτρο εντάσσεται στο πλαίσιο της πρόληψης.

Παρ’ όλα αυτά, η συνεδρίαση της Ολομέλειας που έχει προγραμματιστεί την επόμενη εβδομάδα θα διεξαχθεί και θα “πραγματοποιηθεί” υπό τις όσο το δυνατόν κανονικές συνθήκες, διευκρίνισε ο ίδιος, την ώρα που η Γαλλία αποτελεί μία από τις εστίες με τα περισσότερα κρούσματα στην Ευρώπη.

“Μία από τις επιπτώσεις από τις πληροφορίες που λαμβάνουμε είναι να περιορίσουμε την πρόσβαση των επισκεπτών στα κτίρια του Κοινοβουλίου” στο Στρασβούργο και τις Βρυξέλλες, υπογράμμισε ο Σασόλι.

Το μέτρο, που θα έχει άμεση ισχύ, αφορά τους τουρίστες, όπως και τους επισκέπτες των ευρωβουλευτών και των βοηθών τους, των μελών των λόμπι και τους εξωτερικούς συμμετέχοντες των σεμιναρίων.

Σε ό,τι αφορά την ομιλία της Γκρέτα Τούνμπεργκ ενώπιον των ευρωβουλευτών την προσεχή Τετάρτη (04.03.2020) θα πραγματοποιηθεί κανονικά.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις