Τετάρτη, 24 Απρ.
23oC Αθήνα

Κορονοϊός: Κάτω από 1.000 τα κρούσματα στην Κούβα πρώτη φορά σε δυο εβδομάδες

Κορονοϊός: Κάτω από 1.000 τα κρούσματα στην Κούβα πρώτη φορά σε δυο εβδομάδες

Ακόμη έξι άνθρωποι υπέκυψαν στην COVID-19 το τελευταίο 24ωρο στην Κούβα. Για πρώτη φορά ύστερα από δυο εβδομάδες, η χώρα ανακοίνωσε λιγότερα από 1.000 κρούσματα.

Το τελευταίο 24ωρο στην Κούβα καταγράφηκαν 938 κρούσματα του SARS-CoV-2. Μετά τους έξι νέους θανάτους από COVID-19, ο απολογισμός στη χώρα έχει φτάσει τους 597 νεκρούς και τα κρούσματα από την αρχή της πανδημίας είναι 102.441.

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας της Κούβας, ο Φρανσίσκο Ντουράν, διευκρίνισε ότι τα 900 από τα κρούσματα οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα. Η Αβάνα (600 κρούσματα) παραμένει επίκεντρο της επιδημίας.

Από τον Ιανουάριο, η Κούβα έχει βρεθεί αντιμέτωπη με νέο κύμα της πανδημίας του νέου κορονοϊού, που δυσκολεύεται να ελέγξει παρά τα αυστηρά μέτρα που έλαβαν οι αρχές.

Πάντως ο δείκτης των θανάτων εξαιτίας της COVID-19 κατά κεφαλήν στην Κούβα παραμένει πολύ χαμηλότερα από τον παγκόσμιο μέσο όρο.

Στην Αβάνα, το υπουργείο Υγείας προετοιμάζεται για την έναρξη μαζικής ανοσοποίησης με την αξιοποίηση υποψήφιων εμβολίων που αναπτύχθηκαν εγχωρίως. Τα δύο υποψήφια εμβόλια, το Soberana 2 και το Abdala, βρίσκονται στην 3η φάση των κλινικών δοκιμών.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις