Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Κορονοϊός: Κάτω από 5.000 ημερήσια νέα κρούσματα στη Γαλλία για πρώτη φορά εδώ και μήνες

κορονοϊός
Φωτογραφία αρχείου: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο μέσος όρος επτά ημερών των νέων κρουσμάτων Covid-19 στη Γαλλία μειώθηκε εκ νέου κάτω των 5000, για πρώτη φορά από τις 13 Ιουλίου, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Το υπουργείο ανακοίνωσε 4.935 νέα κρούσματα σήμερα, με το σύνολο των μολύνσεων να ανέρχεται πλέον σε 7,02 εκατομμύρια και τον κινητό μέσο όρο επτά ημερών να μειώνεται κατά 135 στα 4.967.

Μετά το τρίτο λοκντάουν την άνοιξη, ο μέσος όρος των νέων ημερήσιων κρουσμάτων είχε μειωθεί κάτω από 2000 έως τα τέλη Ιουνίου, ωστόσο η νέα μεταδοτικότερη παραλλαγή του ιού είχε ως αποτέλεσμα ο αριθμός των μολύνσεων να εκτοξευθεί ξανά σε σχεδόν 24.000 έως τα μέσα Αυγούστου.

Μείωση…

Έκτοτε, μειώνεται σταδιακά, καθώς η εισαγωγή ενός υποχρεωτικού υγειονομικού πάσου για την είσοδο σε εστιατόρια και άλλους δημόσιους χώρους έδωσε νέα ώθηση στην εμβολιαστική εκστρατεία της Γαλλίας.

Click4more: Κορονοϊός: «Πέφτουν» τα κρούσματα και στις μικρότερες ηλικίες στην Ιταλία

Σήμερα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 49 νέους θανάτους, με το σύνολο των νεκρών από την αρχή της πανδημίας να ανέρχεται σε 116.739.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις