Παρασκευή, 26 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: Κι άλλα έκτακτα μέτρα στη Σερβία – Τηλεφωνικός αριθμός καταγγελιών παραβατών

Κορονοϊός: Κι άλλα έκτακτα μέτρα στη Σερβία – Τηλεφωνικός αριθμός καταγγελιών παραβατών
Reuters Αρχείο

Συναγερμό “σημαίνει” ο κορονοϊός στη Σερβία, αναγκάζοντας τις αρχές να λάβουν επιπλέον μέτρα. Κάθε μέρα και περισσότερα είναι τα κρούσματα της νόσου.

Μετά και την ξέφρενη πορεία που ακολουθεί ο κορονοϊός η κυβέρνηση προχωρά, άμεσα, στη λήψη επιπρόσθετων μέτρων. Κι αυτό επειδή τα πέντε τελευταία 24ωρα ο αριθμός των περιστατικών μόλυνσης από Covid19 σε ημερήσια βάση ξεπερνάει τα εκατό. Μόνο την Πέμπτη (08.10.2020) επιβεβαιώθηκαν 151 νέα κρούσματα, ενώ κατέληξαν δύο ασθενείς.

Από το βράδυ επιβλήθηκε περιορισμός στο ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης και διασκέδασης τα οποία θα λειτουργούν μέχρι τις 23:00.

Η Επιτροπή Δημόσιας Υγείας έδωσε, επίσης, στην δημοσιότητα αριθμό κινητού τηλεφώνου στο οποίο οι πολίτες με ένα απλό μήνυμα, χωρίς χρέωση, θα μπορούν να καταγγέλλουν την παραβίαση των μέτρων περιορισμού.

Η Επιτροπή προειδοποίησε ότι η χαλαρότητα που παρατηρείται τελευταία στην συμπεριφορά των πολιτών όπως και η επιδείνωση των καιρικών συνθηκών μπορεί να οδηγήσουν σε δραματική αύξηση των κρουσμάτων.

Στη Σερβία μέχρι στιγμής νόσησαν από τον κορονοϊό συνολικά 34.440 άνθρωποι και πέθαναν 760 ασθενείς. Στα νοσοκομεία νοσηλεύονται 291 άτομα, από τα οποία 21 είναι διασωληνωμένα. Από την εκδήλωση της πανδημίας έχουν πραγματοποιηθεί 1.179.721 εργαστηριακά τεστ για κορονοϊό στη χώρα.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις