Τρίτη, 23 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: Κηρύχτηκε σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Γιούτα

νοσοκομείο

Ο κυβερνήτης της Γιούτα Γκάρι Χέρμπερτ κήρυξε εκ νέου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης την πολιτεία, σε μια προσπάθεια να αντιμετωπιστεί η υπερφόρτωση των νοσοκομείων έπειτα από εβδομάδες.

“Λόγω της ανησυχητικής αύξησης των λοιμώξεων με COVID-19 εντός της πολιτείας μας, απόψε κήρυξα εκ νέου κατάσταση έκτακτης ανάγκης με ορισμένες ζωτικής σημασίας αλλαγές στην ανταπόκρισή μας”, αναφέρει ο Χέρμπερτ σε μήνυμά του στο Twitter.

“Οι αλλαγές αυτές δεν κλείνουν την οικονομία μας, αλλά είναι απολύτως απαραίτητες για να σωθούν ζωές και για τις δυνατότητες των νοσοκομείων”, προσθέτει.

click4more: ΗΠΑ: Θλιβερή πρωταθλήτρια! Πρώτη χώρα που ξεπέρασε τα 10 εκατ. κρούσματα κορονοϊού

Ο κυβερνήτης της Γιούτα σημείωσε ότι σε όλη την πολιτεία επιβάλλεται η χρήση μάσκας μέχρι νεωτέρας και οι συνήθεις κοινωνικές συναναστροφές περιορίζονται μόνον στο στενό οικογενειακό περιβάλλον για τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Επίσης αναβάλλονται όλες οι εξωσχολικές δραστηριότητες, σημειώνει.

Ο συνολικός αριθμός των προσβληθέντων από τον νέο κορονοϊό στις ΗΠΑ ξεπέρασε τα 10 εκατομμύρια χθες το βράδυ, σύμφωνα με απολογισμό του Reuters.

Η Γιούτα έχει καταγράψει συνολικά 132.621 επιβεβαιωμένα κρούσματα νέου κορονοϊού και 659 θανάτους από την COVID-19 από τότε που ξέσπασε η πανδημία.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις