Κόσμος

Κορονοϊός: Κλείνει τα σύνορα για 15 ημέρες η Πορτογαλία

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η Πορτογαλία αποφάσισε να περιορίσει τις μετακινήσεις των πολιτών προς το εξωτερικό για τις επόμενες 15 ημέρες, αρχής γενομένης από την Κυριακή.

Αυτό ανακοίνωσε ο υπουργός Εσωτερικών Εντουάρντο Καμπρίτα ο οποίος τόνισε στο κοινοβούλιο στην Πορτογαλία πως «εκτός εξαιρετικών περιπτώσεων, για το επόμενο δεκαπενθήμερο θα περιοριστούν οι μετακινήσεις, από αέρος, ξηράς και θάλασσας».

Το μέτρο θα τεθεί σε εφαρμογή από τα μεσάνυχτα του Σαββάτου προς την Κυριακή. Από την περασμένη εβδομάδα η Λισαβόνα διέκοψε την αεροπορική σύνδεσή της με το Ηνωμένο Βασίλειο ενώ από αύριο σταματούν και οι πτήσεις από και προς τη Βραζιλία. Θα επανέλθουν επίσης οι έλεγχοι στα σύνορα, μήκους 1.200 χιλιομέτρων, με την Ισπανία.

Σύμφωνα με τον σημερινό απολογισμό, τις τελευταίες 24 ώρες καταγράφηκαν στην Πορτογαλία 16.423 νέα κρούσματα και 303 θάνατοι από την Covid-19.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο τυφώνας Dolphin σαρώνει την Ανατολική Κίνα – Καταρρακτώδεις βροχές, ισχυροί άνεμοι και πλημμύρες
Οι αρχές του Πεκίνου έχουν ήδη αυξήσει το επίπεδο προειδοποίησης για καταρρακτώδεις βροχές, ενώ η κινεζική πρωτεύουσα προετοιμάζεται να ενεργοποιήσει το σχέδιο αντιμετώπισης πλημμυρών
People wade through a flooded street after Typhoon Dolphin brought heavy rain to Shanghai, China, August 10, 2026. REUTERS/Go Nakamura
Ντόναλντ Τραμπ: Οι συνομιλίες με το Ιράν είναι «σαν παρτίδα σκάκι» – «Είμαστε επαγγελματίες παίκτες», απαντά η Τεχεράνη
Η ιρανική διπλωματία διαμηνύει ότι δεν βρίσκονται σε εξέλιξη απευθείας διαπραγματεύσεις με την Ουάσινγκτον, αλλά μόνο ανταλλαγές μηνυμάτων μέσω μεσολαβητών
Ντόναλντ Τραμπ