Πέμπτη, 25 Απρ.
17oC Αθήνα

Κορονοϊός: Κλείνουν μαζικά τα εργοστάσια της Fiat

ΦΩΤΟ EUROKINISSI

Η ιταλοαμερικανική αυτοκινητοβιομηχανία Fiat Chrysler (FCA) ανακοίνωσε σήμερα πως κλείνει τα περισσότερα εργοστάσιά της στην Ευρώπη μέχρι τις 27 Μαρτίου εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού.

Η απόφαση αυτή αφορά έξι εργοστάσια στην Ιταλία, ένα στη Σερβία και ένα στην Πολωνία, διευκρίνισε η FCA στην ανακοίνωσή της, ενώ η Ιταλία θρηνεί περισσότερους από 1.800 νεκρούς εξαιτίας του κορονοϊού.

Πρώτο κρούσμα στην Λιβερία

Η Λιβερία ανακοίνωσε σήμερα ότι εντόπισε το πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού στο έδαφός της, σε έναν αξιωματούχο που επέστρεψε από την Ελβετία.

Η Λιβερία, μια φτωχή χώρα είχε πληγεί σφοδρά, όπως και η Γουινέα και η Σιέρα Λεόνε, από την επιδημία του ιού Έμπολα ο οποίος από το 2013 ως το 2016 είχε προκαλέσει τον θάνατο 11.300 ανθρώπων στη δυτική Αφρική.

«Οι υγειονομικές αρχές της Λιβερίας ενημέρωσαν τον πρόεδρο Τζορτζ Γουεϊά ότι η χώρα κατέγραψε το πρώτο κρούσμα του κορονοϊού», ανακοίνωσε το υπουργείο Ενημέρωσης.

Ο ασθενής είναι ο επικεφαλής της υπηρεσίας Περιβάλλοντος.

Ο Γουεϊά θα απευθυνθεί στους πολίτες της Λιβερίας σήμερα στις 10:00 τοπική ώρα (12:00 ώρα Ελλάδας) για να ανακοινώσει νέα σημαντικά μέτρα τα οποία θα εφαρμόσει η κυβέρνηση για να εμποδίσει τη μετάδοση» της covid-19, διευκρίνιζε η ανακοίνωση.

«Η κυβέρνηση καλεί όλους να διατηρήσουν την ψυχραιμία τους. Οι αξιωματούχοι των υπηρεσιών υγείας αναζητούν όλους όσοι ήρθαν σε επαφή με τον ασθενή προκειμένου να τους θέσουν σε καραντίνα», επεσήμανε.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις