Παρασκευή, 19 Απρ.
19oC Αθήνα

Κορονοϊός – Κούβα: Υψηλός και σήμερα ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων

Κορονοϊός – Κούβα: Υψηλός και σήμερα ο αριθμός των ημερήσιων κρουσμάτων
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε την Δευτέρα ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 1.349 κρούσματα κορονοϊού. Σύμφωνα με τον επικεφαλής επιδημιολόγο του υπουργείου Υγείας, οι 1.306 μολύνσεις οφείλονταν σε εγχώρια μετάδοση. 

Υπενθυμίζεται ότι την Κυριακή (13/6) το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε 1.470 νέα κρούσματα κορονοϊού. Πρόκειται για τον υψηλότερο αριθμό αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορονοϊού στη νήσο της Καραϊβικής.

Ο απολογισμός των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορονοϊού στη νήσο της Καραϊβικής ανέρχεται ως εδώ σε 1.098 νεκρούς επί συνόλου 159.057 μολύνσεων. Το τελευταίο 24ωρο υπέκυψαν άλλοι 11 ασθενείς με COVID-19. 

Η πρωτεύουσα Αβάνα, επίκεντρο της υγειονομικής κρίσης, κατέγραψε 417 κρούσματα. Ο δείκτης επίπτωσης υποχώρησε στα 304,1 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους, παραμένοντας ο υψηλότερος στη χώρα.

Η μαζική ανοσοποίηση του πληθυσμού με τα δύο πιο προχωρημένα υποψήφια εμβόλια τα οποία έχουν αναπτυχθεί εγχωρίως –τα Soberana 2 και Abdala–, που άρχισε τη 12η Μαΐου σε επτά δήμους της Αβάνας, επεκτάθηκε χθες σε όλη την πρωτεύουσα. Σκοπός είναι ολόκληρος ο πληθυσμός της (2,2 εκατ.) να έχει ανοσοποιηθεί στα τέλη Ιουλίου. Η εκστρατεία εμβολιασμού βρίσκεται επίσης σε εξέλιξη σε Πινάρ δελ Ρίο, Ματάνσας, Σαντιάγο ντε Κούμπα και Ίσλα δε Χουβεντούδ.

Έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση σχεδόν 2 εκατ. πολίτες.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις