Κόσμος

Κορονοϊός: Ξεκίνησε τους εμβολιασμούς η Ρωσία – Στη Μόσχα οι πρώτες παρτίδες του Sputnik-V

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Το ρωσικό εμβόλιο Sputnik-V για την καταπολέμηση του κορονοϊού είναι γεγονός στη Ρωσία ενώ οι πρώτες παρτίδες έφτασαν σε νοσοκομείο στη Μόσχα.

Μάλιστα το νοσοκομείο ανακοίνωσε πως οι εμβολιασμοί του τοπικού πληθυσμού με το Sputnik-V ξεκίνησαν την προηγούμενη εβδομάδα.

Το Κεντρικό Νοσοκομείο της πόλης Ντομοντέντοβο ανακοίνωσε στον ιστότοπό του ότι όσοι κάτοικοι της περιοχής επιθυμούν να εμβολιασθούν, θα πρέπει προηγουμένως να δηλώσουν την εγγραφή τους σε μια κυβερνητική ιστοσελίδα και όταν προσέλθουν για τον εμβολιασμό να φέρουν μαζί τους το αρνητικό αποτέλεσμα από τεστ κορονοϊού που έχουν κάνει μαζί με την ταυτότητά τους.

Η Ρωσία η οποία προσπαθεί να ανταγωνισθεί τις δυτικές φαρμακευτικές εταιρείες στην κούρσα του εμβολίου, ανακοίνωσε ότι τα ενδιάμεσα αποτελέσματα των κλινικών δοκιμών του ρωσικού εμβολίου Sputnik-V έδειξαν ότι το εμβόλιο είναι κατά 92% αποτελεσματικό και ασφαλές.

Τα κρούσματα κορονοϊού άρχισαν να αυξάνονται από τον Σεπτέμβριο, αλλά οι αρχές αντιτίθενται στην επιβολή ενός lockdown (απαγορευτικού), υποστηρίζοντας ότι τα στοχευμένα μέτρα είναι επαρκή για την αντιμετώπισης της κρίσης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Γκάρι Κασπάροφ: «Κινδυνεύει η ζωή μου» – Η προειδοποίηση από ΗΠΑ και Λιθουανία
«Η είδηση, σύμφωνα με την οποία, μαζί με τον από χρόνια συνεργάτη μου Ιβάν Τιουτρίν βρισκόμαστε σε κατάλογο στόχων δολοφονίας, δεν με εξέπληξε, παραταύτα ωστόσο είναι ένα σοκ», έγραψε ο Κασπάροφ
Ο Γκάρι Κασπάροφ
Τι πήγε τελικά «λάθος» στη διπλή προσπάθεια εκτέλεσης της Κρίστα Πάικ - Πώς επέζησε μετά από δύο θανατηφόρες ενέσεις, τι ακολουθεί
Η πεντοβαρβιτάλη πιθανότατα δεν έφθασε σε επαρκή συγκέντρωση στο αίμα της - «Παγώνουν» οι επόμενες εκτελέσεις στο Τενεσί, το κενό στο πρωτόκολλο
H Κρίστα Πάικ