Κόσμος

Κορονοϊός: Ξεπέρασαν τα 2 εκατομμύρια οι θάνατοι στην Ευρώπη σύμφωνα με τον ΠΟΥ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Βαρύ είναι το τίμημα του κορονοϊού σε όλη την Ευρώπη σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΠΟΥ.

Πάνω από δύο εκατομμύρια άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους λόγω επιπλοκών της Covid-19 στην Ευρώπη, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας (ΠΟΥ).

«Ξεπεράστηκε ένα καταστροφικό ορόσημο, καθώς ο αριθμός των νεκρών λόγω της Covid-19 που δηλώθηκαν από τις χώρες της περιοχής της Ευρώπης του ΠΟΥ ξεπέρασε τα δύο εκατομμύρια ανθρώπους», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του ΠΟΥ.

Συνολικά, 2.002.058 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους λόγω της Covid από 218.225.294 κρούσματα που καταγράφηκαν από τον οργανισμό στην περιοχή της Ευρώπης του ΠΟΥ, που εκτείνεται έως την κεντρική Ασία.

Ύστερα από έξαρση το πρώτο μισό του Μαρτίου, η πανδημία υποχωρεί έκτοτε στην Ευρώπη. Ο αριθμός των κρουσμάτων και των θανάτων μειώθηκε αντίστοιχα κατά 26% και 24% τις επτά τελευταίες ημέρες.

Πάνω από δύο χρόνια μετά από τους πρώτους περιορισμούς, η πλειονότητα των ευρωπαϊκών χώρων σκοπεύουν να γυρίσουν σελίδα στην Covid-19 και λίγοι είναι οι περιορισμοί που παραμένουν.

Πηγή ΑΠΕ ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι ακύρωσε νέους βομβαρδισμούς στο Ιράν – «Αποκλιμάκωση» του ζήτησε η Σαουδική Αραβία
«Ο πρίγκιπας διάδοχος τόνισε την ανάγκη να «δοθεί προτεραιότητα στον διάλογο» στη Μέση Ανατολή, κατά τη διάρκεια τηλεφωνικής συνομιλίας με τον Ντόναλντ Τραμπ» μετέδωσε το σαουδαραβικό πρακτορείο ειδήσεων
Ντόναλντ Τραμπ και μπιν Σαλμάν
Το Μαρόκο βαφτίζει «Ντόναλντ Τραμπ» μεγάλο αυτοκινητόδρομο στη Δυτική Σαχάρα – Κατενθουσιασμένος ο Αμερικανός πρόεδρος
«Ανυπομονώ να διανύσω κάποια μέρα όλο το μήκος αυτού του αυτοκινητοδρόμου, ελπίζω πως θα γίνει σύντομα» έγραψε στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
Ο Ντόναλντ Τραμπ