Συμβαίνει τώρα:
Φωτιά σε αποθήκες του Πολεμικού Ναυτικού στον Μαραθώνα – Εναέριες δυνάμεις στο σημείο
Κόσμος

Κορονοϊός: Μακροπρόθεσμα μέτρα προετοιμάζουν οι κυβερνήσεις παρά τις διαμαρτυρίες

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Οι περιορισμοί για την αναχαίτιση της πανδημίας θα μπορούσαν να διαρκέσουν για πολλούς μήνες στην Ευρώπη, από τη Γερμανία μέχρι τη Γαλλία, καθώς οι κυβερνήσεις προετοιμάζουν μακροπρόθεσμα μέτρα, παρά τις κινητοποιήσεις και τις διαμαρτυρίες.

Στη Γερμανία, οι περιορισμοί αυτοί θα μπορούσαν να πάρουν παράταση για “τουλάχιστον τέσσερις ή πέντε μήνες”, εκτίμησε σήμερα ο υπουργός Οικονομικών Πέτερ Αλτμάιερ, γκρεμίζοντας τις ελπίδες για μια γρήγορη άρση των μέτρων που τέθηκαν σε εφαρμογή πριν από δύο εβδομάδες. Μεταξύ άλλων, στη Γερμανία έχουν κλείσει διάφορα καταστήματα, εστιατόρια, χώροι ψυχαγωγίας και άθλησης.

“Πολλοί άνθρωποι ελπίζουν τώρα, και αυτό είναι ακατανόητο, ότι θα υπάρξει μια χαλάρωση, θα ξανανοίξουν τα εστιατόρια και οι κινηματογράφοι. Όμως λόγω του πολύ υψηλού αριθμού μολύνσεων δεν έχουμε μεγάλο περιθώριο κινήσεων”, πρόσθεσε ο υπουργός.

Click4More: Κορονοϊός: 3 θάνατοι την ώρα! Αγώνας δρόμου για να πέσουν τα κρούσματα στη σκιά 71 νέων θανάτων μόνο την Κυριακή

Δύο τηλεοπτικά μηνύματα της γερμανικής κυβέρνησης, τα οποία προτρέπουν τους Γερμανούς να χουζουρέψουν τον χειμώνα στον καναπέ τους και να γίνουν έτσι οι “ήρωες” της μάχης κατά της Covid-19, σχολιάζονται ευρέως στο διαδίκτυο, όχι μόνο στη Γερμανία αλλά και σε άλλες χώρες, για το απρόσμενο χιούμορ τους.

Στη Γαλλία, η οποία μετρά 44.246 θανάτους από την αρχή της πανδημίας, ο πρωθυπουργός Ζαν Καστέξ προειδοποίησε επίσης τους συμπατριώτες του ότι θα χρειαστεί “να ζήσουν με τον ιό για μεγάλο διάστημα”. Πρόσθεσε ότι εξετάζει τους «κανόνες» που θα ισχύουν σε όλη τη χώρα μέχρι να βρεθεί το εμβόλιο.

Πολλές εκατοντάδες διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν το Σάββατο στη Μασσαλία και τη Νίκαια, για να διαμαρτυρηθούν για τα περιοριστικά μέτρα. “Η θυσία του πολιτισμού” και “Απαγόρευση κυκλοφορίας; Δεν είμαστε σε πόλεμο”, έγραφαν στα πλακάτ τους.

Σήμερα εξάλλου, εκατοντάδες Καθολικοί συγκεντρώθηκαν σε πολλές πόλεις της Γαλλίας (Μπορντό, Νάντη, Στρασβούργο), όπως έκαναν και το προηγούμενο Σαββατοκύριακο αψηφώντας τις απαγορεύσεις, ζητώντας να τους επιτραπεί και πάλι να παρίστανται στις λειτουργίες στις εκκλησίες.

Στη Γερμανία, εκατοντάδες άνθρωποι που τάσσονται κατά της χρήσης μάσκας διαδήλωσαν το Σάββατο στη Φραγκφούρτη, τη Ρατισβόνη ενώ για σήμερα ήταν προγραμματισμένες και άλλες συγκεντρώσεις.

Σχεδόν παντού στην Ευρώπη, οι αρχές αποκλείουν την ιδέα μιας χαλάρωσης των μέτρων που, αντιθέτως, ενισχύονται. Στην Πορτογαλία, μετά την απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας, από χθες ξεκίνησε και η απαγόρευση κυκλοφορίες κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου για το 70% του πληθυσμού. Το απόγευμα του Σαββάτου 500 διαδηλωτές αψήφησαν την απαγόρευση και πραγματοποίησαν “πορεία για την ελευθερία” στη Λισαβόνα.

Στην Αυστρία, ο καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς ανακοίνωσε ότι από την Τρίτη και μέχρι τις 6 Δεκεμβρίου επανέρχονται τα μέτρα που ίσχυαν και την άνοιξη: περιορίζονται οι μετακινήσεις, κλείνουν σχολεία και όλα τα μη απολύτως αναγκαία καταστήματα.

Ο αριθμός των κρουσμάτων αυξάνεται σε όλες τις ηπείρους, εξαιρουμένης της Ωκεανίας. Συνολικά, από την πανδημία έχουν χάσει τη ζωή τους τουλάχιστον 1.313.471 άνθρωποι, με βάση μια καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου που βασίζεται σε επίσημες πηγές.

Οι ΗΠΑ είναι η χώρα που θρηνεί τους περισσότερους νεκρούς, 245.614 και ακολουθεί η Βραζιλία με 165.658.

Στη Νέα Υόρκη, όπου καταγράφεται μεγάλη αύξηση των κρουσμάτων, ο δήμαρχος Μπιλ ντε Μπλάζιο κάλεσε τους γονείς των μαθητών «να προετοιμαστούν» για το κλείσιμο των σχολείων αύριο Δευτέρα.

Το Μεξικό ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι το Σάββατο ξεπεράστηκε το ψυχολογικό όριο του 1 εκατομμυρίου κρουσμάτων. Η δήμαρχος της Πόλης του Μεξικού Κλαούντια Σαϊνμπάουμ ανακοίνωσε ότι κλείνουν τα μπαρ και οι καντίνες για το επόμενο 15μερο.

Στην Τυνησία, η απαγόρευση της κυκλοφορίας τη νύχτα καθώς και άλλα περιοριστικά μέτρα παρατάθηκαν για τρεις εβδομάδες.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Προκλητική η Χαμάς: Πανηγυρίζει 3 χρόνια μετά τη σφαγή της 7ης Οκτωβρίου με βίντεο του Σινουάρ πριν σκοτωθεί – «Εξαιρετικό επίτευγμα»
Οι Ταξιαρχίες αλ-Κασάμ έδωσαν στη δημοσιότητα αμοντάριστο υλικό από την περιοχή Τελ αλ-Σουλτάν, στη Ράφα τον Οκτώβριο του 2024 - Η επίθεση της Χαμάς επιτάχυνε την παρακμή του Ισραήλ, λέει το Ιράν
Μαχητές της Χαμάς
Παγκόσμιος συναγερμός για πιθανή εξάπλωση της πανώλης: Πληροφορίες για δεύτερο θάνατο – 4 χώρες βάζουν μπλόκο στα σύνορα μετά τον θάνατο της 28χρονης
Δεν υπάρχει κίνδυνος επιδημίας για την πανώλη, λέει η Ρωσία και καταγγέλλει fake news - ΠΟΥ, ΗΠΑ και ΕΕ ζητούν από τη Ρωσία «ταχεία και διαφανή» πληροφόρηση
Κόσμος στο Ιρκούτσκ της Σιβηρίας
Ξεσπά η μητέρα του 15χρονου στη Γαλλία που ακρωτηριάστηκε από χειροβομβίδα κρότου λάμψης: «Του έκλεψαν τη ζωή»
«Δεν σήκωσε τη χειροβομβίδα από το έδαφος» λέει η μητέρα του 15χρονου - «Πάγωσε» η χρήση χειροβομβίδων κρότου - λάμψης στις μαθητικές διαδηλώσεις μετά τον ακρωτηριασμό του 15χρονου
Επεισόδια στη Γαλλία 9
Η ΕΕ προετοιμάζεται αθόρυβα για το αδιανόητο: Μία υβριδική επίθεση με πολλά θύματα
«Οι συζητήσεις σχετικά με ένα εφιαλτικό σενάριο επίθεσης πραγματοποιήθηκαν τις τελευταίες εβδομάδες μεταξύ πρεσβευτών της Ε.Ε. και από τις 27 χώρες, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν σε “περιορισμένη σύνθεση”, δηλαδή χωρίς τηλέφωνα ή βοηθούς», επισημαίνει τo Politico
Στρατιωτικός ελέγχει drones