Κόσμος

Κορονοϊός: Μαύρη μέρα για την Ιταλία – Ξεπέρασαν τις 100.000 οι νεκροί

Από την αρχή της πανδημίας του νέου κορονοϊού μέχρι σήμερα, στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους 100.103 άνθρωποι. Τα νέα περιστατικά, το τελευταίο εικοσιτετράωρο είναι 13.902, με 318 θανάτους.

Πραγματοποιήθηκαν 184.684 διαγνωστικά τεστ, το 7,5% από τα οποία προέκυψε θετικό. Στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, το ποσοστό των θετικών τεστ άγγιξε το 10%.

Παράλληλα, στην πόλη Μπρέσια (πάντα στην περιφέρεια της Λομβαρδίας) στις ΜΕΘ έχει μείνει κενό μόνο το 10% των κλινών, ενώ και στην Φλωρεντία, όπως δήλωσε ο δήμαρχος Ντάριο Ναρντέλα, «οι μολύνσεις αυξάνονται και η κατάσταση στα νοσοκομεία γίνεται όλο και πιο δύσκολη».

Χθες, στην χώρα καταγράφηκαν 20.765 κρούσματα και 207 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους. Σε σχέση με το προηγούμενο εικοσιτετράωρο, στις μονάδες εντατικής θεραπείας της Ιταλίας βρίσκονται 95 περισσότεροι ασθενείς, και 687 περισσότεροι στους νοσοκομειακούς θαλάμους.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η συγκλονιστική στιγμή που το Ισραήλ βομβαρδίζει εκτοξευτήρες βαλλιστικών πυραύλων στο δυτικό Ιράν
Το Ισραήλ απαγόρευσε τις δημόσιες συγκεντρώσεις, έκλεισε σχολεία και χώρους εργασίας και μετέφερε σε υπόγειες εγκαταστάσεις τους ασθενείς που νοσηλεύονται σε νοσοκομεία
Καπνοί
Ο Μεντβέντεφ ειρωνεύεται τον Τραμπ για την επίθεση στο Ιράν: «Ο ειρηνοποιός χτύπησε ξανά – Οι διαπραγματεύσεις ήταν βιτρίνα»
Η Μόσχα χαρακτήρισε «επικίνδυνη περιπέτεια» την πολεμική σύγκρουση - «Θέλουν να καταστρέψουν την κυβέρνηση επειδή δεν υποτάσσεται επιταγές τους»
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ