Κόσμος

Κορονοϊός: Μαύρη Πέμπτη με πάνω από 338.000 νέα κρούσματα παγκοσμίως!

“Τρομοκράτης” κορονοϊός προσέβαλε περισσότερους από 338.000 ανθρώπους σε μία μέρα στον πλανήτη. Το σοκαριστικό στατιστικό ανακοίνωσε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, την Πέμπτη (08.10.2020).

Ο κορονοϊός “πραγματοποίησε”, μάλιστα, νέο ρεκόρ κρουσμάτων με 338.779 σε 24 ώρες. Παράλληλα, ο αριθμός των θανάτων από την ασθένεια αυξήθηκε κατά 5.514 και ανέρχεται σε 1,05 εκατομμύρια.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας, η Ινδία ανέφερε 78.524 νέες μολύνσεις. Ακολουθούν η Βραζιλία με 41.906 και οι ΗΠΑ με 38.904 νέα κρούσματα.

Το προηγούμενο ρεκόρ νέων κρουσμάτων του κορονοϊού, ήταν 330.340 στις 2 Οκτωβρίου.

Την ημέρα εκείνη ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας είχε ανακοινώσει αριθμό – ρεκόρ 12.393 θανάτων στις 17 Απριλίου.

πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Η ατάκα του Τραμπ για «πειρατές» εξόργισε το Ιράν: Ετοιμαστείτε για ένα νεκροταφείο αεροπλανοφόρων και στρατευμάτων
Οι Φρουροί της Επανάστασης τονίζουν ότι οι μόνες επιλογές για τις ΗΠΑ είναι είτε μια «αδύναμη στρατιωτική επιχείρηση είτε μια μη συμφέρουσα συμφωνία»
Το αεροπλανοφόρο USS George Bush φτάνει στην Μέση Ανατολή