Κόσμος

Κορονοϊός: Με ανοιχτές αγκάλες περιμένει η Αυστρία σχεδόν 680.000 δόσεις εμβολίων

Στην Αυστρία αναμένονται μέσα σε αυτή την εβδομάδα συνολικά 679.410 δόσεις εμβολίων κατά του κορονοϊού, ποσότητα που είναι περίπου διπλάσια από εκείνη την προηγούμενη εβδομάδα, όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο Υγείας στη Βιέννη,.

Εκτός από την πρώτη εμπρόθεση μερική παράδοση από την Biontech και Pfizer, περισσότερες από 300.000 δόσεις του εμβολίου AstraZeneca θα πρέπει να φτάσουν τώρα, μετά από καθυστέρηση παράδοσης την προηγούμενη εβδομάδα, και άρα από τις αρχές Μαίου, θα μπορούσαν επίσης να πραγματοποιηθούν εμβολιασμοί σε επιχειρήσεις, όπως αναφερόταν σχετικά.

Αυτή την εβδομάδα αναμένονται 318.600 δόσεις από την AstraZeneca, 308.010 από την Biontech/Pfizer, 40.800 από τη Moderna και 12.000 από την Johnson & Johnson, ανέφερε το υπουργείο

Περίπου 100.000 δόσεις παράδοσης αυτής της εβδομάδας από την Biontech/Pfizer προκύπτουν από τις πρώτες παραδόσεις αυτού του παρασκευαστή στην Ευρωπαϊκή Ένωση και ως εκ τούτου περίπου 410.000 επιπλέον δόσεις αναμένονται στην Αυστρία τον Μάιο και περίπου 470.000 τον Ιούνιο.

Οι ακριβείς συνολικές ποσότητες παράδοσης για το Μάιο και τον Ιούνιο δεν είναι προς το παρόν διαθέσιμες λόγω της έλλειψης εβδομαδιαίων προγραμμάτων παράδοσης από ορισμένους κατασκευαστές. Συνολικά, ωστόσο, το υπουργείο Υγείας παραλαμβάνει παραγγελίες μεγέθους περίπου 400.000 έως 500.000 δόσεις την εβδομάδα τον Μάιο και περίπου 700.000 έως 800.000 μονάδες τον Ιούνιο.

Η Αυστρία και τα επόμενα βήματα

Από τον Μάιο θα προστεθούν κέντρα εμβολιασμού σε εταιρείες και “ο εμβολιασμός σε επιχειρήσεις είναι μια σημαντική πτυχή προκειμένου να μπορέσουμε να εμβολιάσουμε τις διαθέσιμες ποσότητες παράδοσης ευρέως και επίσης να προσεγγίσουμε εκείνους τους ανθρώπους που διαφορετικά δεν θα μεριμνούσαν ενεργά για έναν εμβολιασμό”, δήλωσε σε σημερινή συνέντευξή του ο νέος υπουργός Υγείας Βόλφγκανγκ Μιούκσταϊν .

Από την πλευρά του, ο Αυστριακός ομοσπονδιακός καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς επισήμανε σήμερα στη δημόσια Αυστριακή Ραδιοφωνία ότι, “εκτός από τους εμβολιασμούς στους γενικούς ιατρούς στην τρίτη φάση της εκστρατείας εμβολιασμού, βεβαίως βασιζόμαστε επίσης στους εμβολιασμούς στους γιατρούς των επιχειρήσεων και εταιρειών”.

Οι εγχώριες αλυσίδες σούπερ μάρκετ θέλουν να εμβολιάσουν τους υπαλλήλους τους κατά του CoV σε δικές τους γραμμές εμβολιασμού από τα μέσα και τέλη Μαΐου, με την αυστριακή κυβέρνηση να έχει ανακοινώσει αυτή την προοπτική, αλλά δεν υπάρχει ακόμη καθορισμένη ημερομηνία έναρξης, ενώ, σύμφωνα με τις δικές τους δηλώσεις, οι αλυσίδες λιανικής χρειάζονται περίπου δύο ή τρεις εβδομάδες για να προετοιμάσουν τις γραμμές εμβολιασμού.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ο αρχηγός του ακροαριστερού κόμματος, Ζαν Λυκ Μελένσον θα είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της Γαλλίας το 2027
«Έχουμε λιγότερο από ένα χρόνο μέχρι τον δεύτερο γύρο των εκλογών. Από την πλευρά μας, όλα είναι έτοιμα – υπάρχει ομάδα, πρόγραμμα και ένας μοναδικός υποψήφιος» λέει ο Μελανσόν
Ζαν Λικ Μελανσόν
Deutsche Welle: Μεγαλύτερος ο φόβος της Γερμανίας για απόσυρση πυραύλων Tomahawk παρά για την αποχώρηση 5.000 Αμερικανών στρατιωτών
Προβληματισμό στο Βερολίνο προκαλούν οι αποφάσεις της κυβέρνησης Τραμπ για μείωση της αμερικανικής στρατιωτικής παρουσίας και την ακύρωση της ανάπτυξης πυραύλων Tomahawk που θεωρούνταν κρίσιμος παράγοντας αποτροπής
Tomahawk
Οι ΗΠΑ απάντησαν στην πρόταση 14 σημείων του Ιράν – Οι βασικοί άξονες του ειρηνευτικού σχεδίου για την Μέση Ανατολή
Οι Φρουροί της Επανάστασης υποστηρίζουν ότι οι μόνες επιλογές των ΗΠΑ είναι είτε μια «αδύναμη στρατιωτική επιχείρηση είτε μια μη συμφέρουσα συμφωνία»
Ιρανοί Φρουροί της Επανάστασης
Επίθεση στο δείπνο ανταποκριτών του Λευκού Οίκου: Εξακριβώθηκε ότι ο Κόουλ Άλεν πυροβόλησε αστυνομικό, βαραίνει το κατηγορητήριο
Ο 31χρονος Κόουλ Τόμας Άλεν, που κατηγορείται για απόπειρα δολοφονίας του Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει δηλώσει, μέχρι στιγμής, ένοχος ή αθώος
Cole Tomas Allen