Τρίτη, 23 Απρ.
20oC Αθήνα

Κορονοϊός: Με το δεύτερο κύμα παλεύει και η Κούβα – 634 κρούσματα σε ένα 24ωρο

Κορονοϊός: Με το δεύτερο κύμα παλεύει και η Κούβα – 634 κρούσματα σε ένα 24ωρο
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Το υπουργείο Υγείας της Κούβας ανακοίνωσε την Κυριακή (24/1) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 634 κρούσματα κορονοϊού. Η Αβάνα κατάφερε να ελέγξει το πρώτο κύμα της πανδημίας, αλλά δυσκολεύεται να αναχαιτίσει το δεύτερο.

Την ίδια ώρα, ακόμη τρεις ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν. Ο απολογισμός της πανδημίας του νέου κορονοϊού έχει φθάσει ως αυτό το στάδιο τους 194 νεκρούς επί συνόλου 21.261 μολύνσεων στη χώρα της Καραϊβικής, ανέφερε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου ο Φρανσίσκο Ντουράν, επικεφαλής επιδημιολόγος του υπουργείου Υγείας.

Ο κ. Ντουράν διευκρίνισε ότι από τα νέα κρούσματα, 591 οφείλονταν σε μετάδοση στην κοινότητα και διαγνώστηκαν και στις 15 επαρχίες της χώρας, ενώ 43 εντοπίστηκαν μεταξύ ταξιδιωτών από τις ΗΠΑ, τη Ρωσία, τον Παναμά, την Αϊτή, τη Νότια Αφρική, τη Δομινικανή Δημοκρατία, την Ιταλία, την Ισπανία, τον Ισημερινό, την Κροατία, την Κολομβία και τον Καναδά.

Click4more: Ο κορονοϊός θερίζει την Λατινική Αμερική: Χιλιάδες κρούσματα σε Βραζιλία και Βολιβία

Η Αβάνα κατάφερε να ελέγξει το πρώτο κύμα της πανδημίας, αλλά δυσκολεύεται να αναχαιτίσει το δεύτερο. Τον Ιανουάριο, μετρά 48 νεκρούς, τον βαρύτερο απολογισμό από τον Απρίλιο του 2020 (57 θάνατοι).

Κατά τον Φρανσίσκο Ντουράν, η ιχνηλάτηση των επαφών των ανθρώπων που μολύνθηκαν δείχνει ότι το 70 ως 80% των περιπτώσεων οφειλόταν σε ταξιδιώτες από το εξωτερικό.

Ο επιπολασμός του νέου κορονοϊού στη νήσο πάντως παραμένει συγκριτικά χαμηλός, στα 59,09 κρούσματα ανά 100.000 κατοίκους.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις