Παρασκευή, 29 Μαρ.
18oC Αθήνα

Ο κορονοϊός θερίζει την Λατινική Αμερική: Χιλιάδες κρούσματα σε Βραζιλία και Βολιβία

Ο κορονοϊός θερίζει την Λατινική Αμερική: Χιλιάδες κρούσματα σε Βραζιλία και Βολιβία
Φωτογραφία Αρχείου / Reuters

Βαρύς εξακολουθεί να είναι ο απολογισμός της πανδημίας στη Λατινική Αμερική. Βραζιλία και Βολιβία συνεχίζουν να καταγράφουν καθημερινά χιλιάδες νέα κρούσματα κορονοϊού και πολλοί άνθρωποι χάνουν τη ζωή τους εξαιτίας της Covid-19.

Το υπουργείο Υγείας της Βραζιλίας ανακοίνωσε την Κυριακή (24/1) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 28.323 κρούσματα κορονοϊού, ενώ άλλοι 592 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν. Ο απολογισμός της πανδημίας στον λατινοαμερικάνικο γίγαντα των 212 εκατ. κατοίκων έχει φθάσει ως εδώ τους 217.037 νεκρούς επί συνόλου σχεδόν 8,9 εκατομμυρίων μολύνσεων.

Η Βραζιλία, όπου το πρώτο κρούσμα του νέου κορονοϊού είχε διαγνωστεί την 26η Φεβρουαρίου 2020, κατατάσσεται δεύτερη παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των θυμάτων της πανδημίας και τρίτη ως προς τον αριθμό των μολύνσεων σε απόλυτα μεγέθη.

Click4more: Μεξικό: Θετικός στον κορονοϊό ο πρόεδρος Αντρές Μανουέλ Λόπες Ομπραδόρ – 10.872 τα νέα κρούσματα

Ξεπέρασαν τα 200.000 τα κρούσματα στην Βολιβία

Στη Βολιβία ξεπέρασαν την Κυριακή (24/1) τις 200.000 οι μολύνσεις από τον SARS-CoV-2, ενώ η χώρα πλησιάζει το τραγικό ορόσημο των 10.000 θανάτων εξαιτίας της COVID-19 αφότου εκδηλώθηκε η πανδημία του νέου κορονοϊού στην επικράτειά της, τον Μάρτιο του 2020.

Σύμφωνα με το νεότερο ενημερωτικό δελτίο για την επιδημιολογική κατάσταση που δημοσιοποίησε το υπουργείο Υγείας, διαγνώστηκαν 1.048 κρούσματα χθες, ενώ ακόμη 58 ασθενείς υπέκυψαν.

Ο απολογισμός της πανδημίας έφθασε έτσι τους 9.985 νεκρούς επί συνόλου 201.037 κρουσμάτων ως αυτό το στάδιο.

Σάντα Κρους και Λα Πας είναι οι περιοχές όπου καταγράφονται οι περισσότερες μολύνσεις στο δεύτερο κύμα. Γιατροί ζητούν από την κυβέρνηση να επιβάλλει αυστηρά περιοριστικά μέτρα, αλλά αυτή εναντιώνεται στην πρόταση, επιχειρηματολογώντας ότι εάν επιβληθεί νέο lockdown θα υποστεί δυσβάστακτο πλήγμα η οικονομία.

«Οι οικογένειες περνούν πολύ δύσκολες στιγμές εξαιτίας της πανδημίας και της οικονομικής κρίσης» που προκάλεσε, τόνιζε πρόσφατα ο πρόεδρος Λουίς Άρσε, αναγγέλλοντας ότι μέσα σε αυτή την εβδομάδα θα φθάσει στη χώρα μια πρώτη παρτίδα εμβολίων για τον νέο κορονοϊό, που θα αξιοποιηθεί πρωτίστως για να ανοσοποιηθεί το ιατρικό και το νοσηλευτικό προσωπικό.

Στην αρχή της χρονιάς, η βολιβιανή κυβέρνηση ανακοίνωνε ότι συμφώνησε να αγοράσει 10 εκατομμύρια δόσεις του ρωσικού εμβολίου Sputnik V και του εμβολίου της AstraZeneca, που προβλέπεται να έχουν παραδοθεί στη χώρα μέσα στο πρώτο τρίμηνο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις