Πέμπτη, 25 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: Μεγαλώνει ασταμάτητα η λίστα του θανάτου σε Βραζιλία, Μεξικό και Αργεντινή

Κορονοϊός: Μεγαλώνει ασταμάτητα η λίστα του θανάτου σε Βραζιλία, Μεξικό και Αργεντινή

Κάθε μέρα όλο και περισσότερα ονόματα γράφονται στη μακάβρια λίστα του θανάτου που προκαλεί ο κορονοϊός. Στη Βραζιλία, την Αργεντινή και το Μεξικό, ο δραματικός ήταν δραματικός για άλλη μια μέρα.

Τις τελευταίες 24 ώρες, στη Βραζιλία, διαπιστώθηκαν άλλοι 713 θάνατοι ασθενών οι οποίοι υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, ενώ παράλληλα επιβεβαιώθηκαν ακόμη 28.523 κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2 (κορονοϊός).

Μέχρι σήμερα, στη Βραζιλία 152.460 έχουν πεθάνει εξαιτίας της ασθένειας που προκαλεί ο κορονοϊός και 5.169.386 έχει διαγνωστεί πως προσβλήθηκαν από τον κορονοϊό.

Click4more Κορονοϊός: Σοκ στη Γαλλία με θλιβερό ρεκόρ 30.621 κρουσμάτων σε μια μέρα – Γεμίζουν τα νοσοκομεία

Στο Μεξικό, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες άλλοι 387 ασθενείς πέθαναν, ενώ εντοπίστηκαν άλλα 5.514 επιβεβαιωμένα κρούσματα μόλυνσης από τον SARS-CoV-2.

85.285 είναι πλέον οι νεκροί στο Μεξικό και τα κρούσματα έχουν φτάσει τα 834.910. Η μεξικανική κυβέρνηση εκτιμά ωστόσο ότι ο αριθμός των ανθρώπων που έχουν προσβληθεί από τον ιό είναι μάλλον πολύ υψηλότερος στην πραγματικότητα από αυτόν των περιπτώσεων που έχουν επιβεβαιωθεί με εργαστηριακές εξετάσεις, δεδομένου τα τεστ συνεχίζουν να είναι συγκριτικά λίγα.

Η Αργεντινή, το προηγούμενο 24ωρο, έσπασε το φράγμα των 25.000 θανάτων εξαιτίας της COVID-19, με τα κρούσματα στη χώρα να έχουν φτάσει τις 950.000. Ο συνολικός αριθμός των θανάτων ανέρχεται σε 25.342 και αυτός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων σε 949.050 στη χώρα των 44 εκατομμυρίων κατοίκων.

Σύμφωνα με τις υγειονομικές αρχές, το τελευταίο 24ωρο στην Αργεντινή καταγράφηκαν 421 θάνατοι και επιβεβαιώθηκαν 17.096 μολύνσεις.

Έπειτα από πολύμηνο περιορισμό, η δραστηριότητα προοδευτικά ξανάρχισε στην Αργεντινή, αλλά οι δημόσιες συγκεντρώσεις με μεγάλο αριθμό συμμετεχόντων και οι συγκεντρώσεις σε κλειστούς χώρους συνεχίζουν να απαγορεύονται. Σε όλη την επικράτεια απαγορεύονται οι μετακινήσεις χωρίς μάσκα.

Με βάση την καταμέτρηση του Γαλλικού Πρακτορείου, η Αργεντινή καταλαμβάνει την πέμπτη θέση παγκοσμίως ως προς τον αριθμό των επιβεβαιωμένων μολύνσεων και τη δωδέκατη ως προς τον αριθμό των θυμάτων.

Οι μεγαλύτερες συγκεντρώσεις των μολύνσεων βρίσκονται πλέον στην επαρχία, το 65% του συνόλου των περιπτώσεων. Η πιο πυκνοκατοικημένη περιοχή της Αργεντινής, η μητροπολιτική ζώνη του Μπουένος Άιρες, με 14 εκατομμύρια κατοίκους, συγκεντρώνει πλέον σήμερα το 35% των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων μόλυνσης από τον κορονοϊό, από το 95% όταν η πανδημία άρχιζε να εξαπλώνεται.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις