Σάββατο, 27 Απρ.
15oC Αθήνα

Κορονοϊός: Μείωση κρουσμάτων, αύξηση νεκρών στην Ιταλία

Κορονοϊός: Μείωση κρουσμάτων, αύξηση νεκρών στην Ιταλία
photo Reuters

Η Ιταλία κατέγραψε 111 νέους θανάτους από τον κορονοΪό κατά το τελευταίο 24ωρο έναντι 87 θανάτων την προηγουμένη ημέρα, επί συνόλου 33.340 από την έναρξη της επιδημίας στις 21 Φεβρουαρίου.

Τα νέα καταγεγραμμένα κρούσματα στην Ιταλία ανέρχονται τις τελευταίες 24 ώρες σε 416, έναντι 516 την προηγουμένη, επί συνόλου 232.664.

Σε έντεκα περιφέρειες στην Ιταλία επί συνόλου είκοσι ενός, σήμερα δεν καταγράφηκαν θάνατοι, αλλά στη Λομβαρδία, νεκροί και κρούσματα παραμένουν περισσότερα από τις υπόλοιπες περιοχές της χώρας.

Μέχρι αυτή την στιγμή, πάντως, η κυβέρνηση του Τζουζέπε Κόντε επιβεβαιώνει ότι από τις 3 Ιουνίου οι Ιταλοί θα μπορούν να μετακινούνται ελεύθερα σε όλη την χώρα.

Αρνητικές αντιδράσεις, τέλος, προκάλεσε στο Μιλάνο η κινητοποίηση, σήμερα, των «πορτοκαλί γιλέκων»: πρόκειται για πολίτες που ζητούν την παραίτηση της κυβέρνησης Κόντε, την επιστροφή στο εθνικό νόμισμα της λιρέτας και αμφισβητούν την επικινδυνότητα του κορονοϊού.

Περίπου εκατό διαδηλωτές έδωσαν ραντεβού στην πλατεία του Ντουόμο, χωρίς να φορούν χάρτινες μάσκες και χωρίς να τηρήσουν τις αποστάσεις ασφαλείας. Ο ιταλικός Τύπος αναφέρει ότι οι σε βάρος των συμμετεχόντων θα ασκηθεί δίωξη για παραβίαση των μέτρων που σκοπό έχουν να περιορίσουν την μετάδοση του κορονοϊού.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις