Τετάρτη, 24 Απρ.
21oC Αθήνα

Κορονοϊός: Μείωση κρουσμάτων στην Βικτόρια στην Αυστραλία

Κορονοϊός: Μείωση κρουσμάτων στην Βικτόρια στην Αυστραλία

Η πολιτεία Βικτόρια στην Αυστραλία ανακοίνωσε σήμερα τον χαμηλότερο αριθμό νέων κρουσμάτων εδώ και σχεδόν δύο μήνες, όμως οι αρχές προειδοποίησαν ότι δεν θα βιαστούν να άρουν τα περιοριστικά μέτρα για τον κορονοϊό.

Στη Μελβούρνη, πρωτεύουσα της πολιτείας και δεύτερη μεγαλύτερη πόλη στην Αυστραλία, έχει επιβληθεί εδώ και τέσσερις εβδομάδες αυστηρό lockdown το οποίο θα διαρκέσει δύο ακόμη εβδομάδες, μετά την εμφάνιση ενός δεύτερου κύματος μολύνσεων.

Οι αρχές της Μελβούρνης ανακοίνωσαν ότι σήμερα εντοπίστηκαν 94 νέα κρούσματα covid-19, ενώ καταγράφηκαν και 18 θάνατοι. Είναι η πρώτη ημέρα έπειτα από οκτώ εβδομάδες που ο αριθμός των νέων κρουσμάτων πέφτει κάτω από τα 100, αν και όλη αυτή την εβδομάδα ο αριθμός των νέων μολύνσεων παρουσίαζε πτωτική τάση.

«Κάθε ημέρα που βλέπουμε ότι η στρατηγική δουλεύει είναι μια καλή ημέρα, όμως χρειαζόμαστε λίγο ακόμη χρόνο για να μπορούμε να πούμε με σιγουριά ότι όντως το νικάμε και ότι μπορούμε να ανοίξουμε σταδιακά, σταθερά, ασφαλώς», τόνισε ο πρωθυπουργός της Βικτόριας Ντάνιελ Άντριους.

Στη γειτονική πολιτεία της Νέας Νότιας Ουαλίας εγείρονται ανησυχίες για την εμφάνιση νέας εστίας μόλυνσης από την covid-19, αφού περισσότεροι από 10 άνθρωποι εντοπίστηκαν θετικοί σε ένα από τα πιο παλιά κλαμπ του Σίδνεϊ.

Στην Αυστραλία έχουν καταγραφεί περίπου 25.500 κρούσματα κορονοϊού και 601 θάνατοι.

Την ίδια ώρα η Νέα Ζηλανδία, όπου επίσης παρατηρήθηκε δεύτερο κύμα της επιδημίας covid-19 έπειτα από τρεις μήνες χωρίς κρούσματα, καταγράφηκαν σήμερα 11 νέες μολύνσεις στην κοινότητα και δύο στους χώρους καραντίνας.

Η πρωθυπουργός Τζασίντα Άρντερν αναμένεται να ανακοινώσει αύριο Κυριακή αν θα αρθεί το lockdown που έχει επιβληθεί στο Όκλαντ, επίκεντρο της επιδημίας. Νωρίτερα αυτή την εβδομάδα η Άρντερν είχε ανακοινώσει ότι είναι πλέον υποχρεωτική η χρήση μάσκας στα μέσα μεταφοράς σε όλη τη χώρα.

Στην Νέα Ζηλανδία έχουν καταγραφεί περίπου 1.400 κρούσματα κορονοϊού και 22 θάνατοι.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις