Παρασκευή, 19 Απρ.
15oC Αθήνα

Κορονοϊός: Μείωση των περιστατικών αλλά και των διαγνωστικών τεστ στην Ιταλία

Ιταλία

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία έχασαν την ζωή τους 16 άνθρωποι από κορονοϊό και διαγνώσθηκαν 2.257 νέα κρούσματα. Χθες τα περιστατικά ήταν 2.578, με 18 νεκρούς.

Σε σχέση με την χθεσινή ημέρα, όμως, σήμερα πραγματοποιήθηκαν 30.000 λιγότερα διαγνωστικά τεστ.

Σε κατ΄οίκον περιορισμό βρίσκονται 55.093 πολίτες, ενώ 323 ασθενείς έχουν εισαχθεί σε μονάδες εντατικής θεραπείας και 3.487 σε θαλάμους ιταλικών νοσοκομείων.

Οι… κόκκινες περιοχές στην Ιταλία

Οι περιφέρειες με περισσότερα κρούσματα είναι εκείνες της Καμπανίας, με πρωτεύουσα την Νάπολη (431), της Λομβαρδίας (251) και του Λατίου, με μεγαλύτερη πόλη την Ρώμη (248).

Στο μεταξύ, σε αντίθεση με ότι γράφει σήμερα σχεδόν όλος ο ιταλικός τύπος, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν πριν λίγο ότι, προς το παρόν, δεν υπάρχει πρόθεση να περιοριστεί το ωράριο λειτουργίας των εμπορικών επιχειρήσεων της χώρας.

Ο δήμαρχος του Μιλάνου Μπέπε Σάλα, τόνισε τέλος ότι όλοι οι δήμαρχοι της χώρας πρέπει να συμβάλουν στην αύξηση του ποσοστού πολιτών που φορά την προστατευτική μάσκα. «Η λέξη της ημέρας είναι μάσκα. Απευθύνω έκκληση κυρίως προς τους νέους, να την χρησιμοποιούν πάντα, διότι είναι κύριας σημασίας για να βγούμε νικητές από την όλη αυτή κατάσταση», τόνισε ο Σάλα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις