Παρασκευή, 26 Απρ.
18oC Αθήνα

Κορονοϊός: Μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας στις ισπανικές επιχειρήσεις

Κορονοϊός: Μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας στις ισπανικές επιχειρήσεις

Η Ισπανία θα υιοθετήσει περαιτέρω δημοσιονομικές και οικονομικές δέσμες μέτρων για την αναθέρμανση της οικονομίας ώστε να μετριάσει τις επιπτώσεις από την επιδημία του νέου κορονοϊού.

Την ανακοίνωση έκανε το απόγευμα της Πέμπτης (12.03.2020) ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ, μετά την έκτακτη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου.

Ο Σάντσεθ έκανε λόγο για αύξηση της ρευστότητας για τις μικρές και τις μεσαίες επιχειρήσεις αλλά και επιπρόσθετη χρηματοδότηση προς το υπουργείο Υγείας της χώρας.

Το υπουργικό συμβούλιο ενέκρινε τη δημιουργία ενός πακέτου βοηθείας ύψους 2,8 δισεκατομμυρίων ευρώ ώστε να βοηθηθούν οι περιφέρειες στην προσπάθειά τους να μετριάσουν τις επιπτώσεις της επιδημίας. Θα διατεθούν επίσης 1 δισεκ. ευρώ στον προϋπολογισμό του υπουργείου Υγείας και 14 δισεκ. ευρώ για τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε πεπεισμένος ότι η χώρα θα ξεπεράσει σύντομα τα προβλήματα που δημιουργεί στην οικονομία η επιδημία. Πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση θα κινητοποιήσει όλα τα μέσα που έχει στη διάθεσή της και θα διερευνήσει κάθε τρόπο για να νικήσει τον ιό.

Κόσμος Τελευταίες ειδήσεις