Κόσμος

Κορονοϊός: Μέτρα για το «τρίτο κύμα» της πανδημίας ετοιμάζουν στη Νότια Κορέα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συναγερμός έχει σημάνει στη Νότια Κορέα καθώς το υπουργείο Υγείας φοβάται πως η χώρα είναι αντιμέτωπη με το «τρίτο κύμα» της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Ο πρωθυπουργός της χώρας προέτρεψε τους πολίτες να αποφεύγουν τις δημόσιες συναθροίσεις και τις κοινωνικές επαφές και προειδοποίησε πως ενδέχεται να επιβληθούν εκ νέου αυστηρά περιοριστικά μέτρα, εάν δεν ανασχεθεί η εξάπλωση του ιού.

Η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Νότιας Κορέας (KDCA) ανακοίνωσε την Παρασκευή (20/11) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 363 νέα κρούσματα κορονοϊού, με το σύνολο των μολύνσεων να σπάει το φράγμα των τριάντα χιλιάδων και να φθάνει τις 30.017. Το ίδιο διάστημα, άλλοι τρεις ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων να ξεπερνά τους πεντακόσιους νεκρούς (είναι πλέον 501). Ο δείκτης θνητότητας παραμένει στο 1,67%.

Ο πρωθυπουργός Τσονγκ Σιέ-γκιούν ζήτησε να ακυρωθούν όλες οι προγραμματισμένες δημόσιες συναθροίσεις μέχρι το τέλος της χρονιάς, προέτρεψε τους εργοδότες να φροντίσουν το προσωπικό των επιχειρήσεών τους να δουλεύει από το σπίτι σε όποιες περιπτώσεις είναι δυνατόν αυτό, ενώ ενεθάρρυνε όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών να μείνουν σπίτι.

«Εάν δεν σταματήσουμε τώρα αυτόν τον ρυθμό εξάπλωσης, η καθημερινότητά μας, στην οποία μπορούσαμε τουλάχιστον να πάρουμε μια ανάσα, θα τεθεί υπό περιορισμό», τόνισε κατά τη διάρκεια σύσκεψης για την πανδημία ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης του προέδρου Μουν Τζε-ιν.

Οι αρχές έκαναν αυστηρότερες τις συστάσεις τους χθες, αλλά εντείνονται οι ανησυχίες πως η απαγόρευση των μεγάλων δημόσιων συγκεντρώσεων δεν αρκεί, καθώς λειτουργούν, με μειωμένη προσέλευση, μπαρ, νάιτκλαμπ, εκκλησίες, ενώ διεξάγονται αθλητικές συναντήσεις.

Ο Γιουν Τάε-χο, αξιωματούχος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Υγείας, τόνισε πως «πιστεύουμε πως βρίσκεται σε εξέλιξη τρίτο κύμα» της πανδημίας, με επίκεντρο «την περιοχή της πρωτεύουσας».

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παράμεινε πάνω από τα 300 για τρίτη συνεχόμενη ημέρα και τριψήφιος για 13η συνεχόμενη ημέρα, εξαιτίας των εστιών που συνεχίζουν να εντοπίζονται στην πρωτεύουσα Σεούλ (127 μολύνσεις) και στην επαρχία Κιόνγκι, που την περιβάλλει (62).

Ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκε ραγδαία και σήμερα ανέρχεται σε 84, σύμφωνα με τον Γιουν, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) έχουν αρχίσει να πιέζονται.

Στελέχη των υπηρεσιών δημόσιας υγείας επισημαίνουν ότι στην μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας, όπου ζει σχεδόν ο μισός από τον πληθυσμό (52 εκατ.), ενδέχεται να χρειαστούν αυστηρότερα μέτρα εάν ο ημερήσιος μέσος όρος των κρουσμάτων που οφείλονται σε μετάδοση στην κοινότητα ξεπεράσει τα 200. Χθες επιβεβαιώθηκαν 218 μολύνσεις στη Σεούλ, με το όριο των 200 να ξεπερνιέται για πρώτη φορά από τον Αύγουστο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Microsoft: Μαζικές περικοπές προσωπικού – 4.800 απολύσεις και ακόμη 1.600 αποχωρήσεις έως το 2027
Οι 1.600 θέσεις που καταργούνται άμεσα προέρχονται από τη θυγατρική βιντεοπαιχνιδιών Xbox - Οι θέσεις που θα καταργηθούν δεν θα αντικατασταθούν από την Τεχνητή Νοημοσύνη, διαβεβαιώνει η εταιρεία
Microsoft
Σύνοδος ΝΑΤΟ: «Φρούριο» η Άγκυρα για τον Τραμπ – 1.000 άτομα στην αμερικανική αποστολή, έλεγχοι με ακτίνες Χ στο ξενοδοχείο όπου θα μένει
Αύριο Τρίτη (07.07.2026) στις 15:00 η συνάντηση Ερντογάν με Τραμπ - Αναλυτικά το πρόγραμμα του αμερικανού προέδρου - Στην Άγκυρα βρίσκεται ήδη ο Μαρκ Ρούτε
Το ξενοδοχείο στην Άγκυρα όπου θα μένει ο Τραμπ
Αλεξέι Ναβάλνι: Κυρώσεις από τη Βρετανία σε 2 ρωσικά ινστιτούτα και 7 επτά πρόσωπα για τη δηλητηρίαση του
«Η επαναλαμβανόμενη χρήση χημικών όπλων από τη Ρωσία συνιστά κατάφωρη παραβίαση του διεθνούς δικαίου και άμεση απειλή για την παγκόσμια ασφάλεια», τόνισε η υπουργός Εξωτερικών Ιβέτ Κούπερ
ΦΩΤΟ ΑΡΧΕΙΟΥ REUTERS
Σκληρό μάθημα Καρόλου στον Χάρι μετά το χάος με τη διαμονή του: «Το Μπάκιγχαμ δεν είναι ξενοδοχείο της τελευταίας στιγμής»
Ο βασιλιάς Κάρολος έχασε την υπομονή του κι έκλεισε τις πόρτες του Μπάκιγχαμ στον πρίγκιπα Χάρι, αφού άργησε να απαντήσει στην πρόσκληση φιλοξενίας
Βασιλιάς Κάρολος - πρίγκιπας Χάρι
Αναχαιτίστηκε ρωσικό αεροπλάνο κοντά σε βρετανικό αεροπλανοφόρο στη Θάλασσα της Νορβηγίας – Η ανακοίνωση του βρετανικού ΥΠΑΜ
Το περιστατικό σημειώθηκε στις 2 Ιουλίου όταν το βρετανικό αεροπλανοφόρο συμμετείχε σε αποστολή αποτροπής του ΝΑΤΟ στον Βόρειο Ατλαντικό
Ρωσικό αεροπλάνο αναχαιτίστηκε από βρετανικά μαχητικά