Κόσμος

Κορονοϊός: Μέτρα για το «τρίτο κύμα» της πανδημίας ετοιμάζουν στη Νότια Κορέα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συναγερμός έχει σημάνει στη Νότια Κορέα καθώς το υπουργείο Υγείας φοβάται πως η χώρα είναι αντιμέτωπη με το «τρίτο κύμα» της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Ο πρωθυπουργός της χώρας προέτρεψε τους πολίτες να αποφεύγουν τις δημόσιες συναθροίσεις και τις κοινωνικές επαφές και προειδοποίησε πως ενδέχεται να επιβληθούν εκ νέου αυστηρά περιοριστικά μέτρα, εάν δεν ανασχεθεί η εξάπλωση του ιού.

Η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Νότιας Κορέας (KDCA) ανακοίνωσε την Παρασκευή (20/11) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 363 νέα κρούσματα κορονοϊού, με το σύνολο των μολύνσεων να σπάει το φράγμα των τριάντα χιλιάδων και να φθάνει τις 30.017. Το ίδιο διάστημα, άλλοι τρεις ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων να ξεπερνά τους πεντακόσιους νεκρούς (είναι πλέον 501). Ο δείκτης θνητότητας παραμένει στο 1,67%.

Ο πρωθυπουργός Τσονγκ Σιέ-γκιούν ζήτησε να ακυρωθούν όλες οι προγραμματισμένες δημόσιες συναθροίσεις μέχρι το τέλος της χρονιάς, προέτρεψε τους εργοδότες να φροντίσουν το προσωπικό των επιχειρήσεών τους να δουλεύει από το σπίτι σε όποιες περιπτώσεις είναι δυνατόν αυτό, ενώ ενεθάρρυνε όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών να μείνουν σπίτι.

«Εάν δεν σταματήσουμε τώρα αυτόν τον ρυθμό εξάπλωσης, η καθημερινότητά μας, στην οποία μπορούσαμε τουλάχιστον να πάρουμε μια ανάσα, θα τεθεί υπό περιορισμό», τόνισε κατά τη διάρκεια σύσκεψης για την πανδημία ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης του προέδρου Μουν Τζε-ιν.

Οι αρχές έκαναν αυστηρότερες τις συστάσεις τους χθες, αλλά εντείνονται οι ανησυχίες πως η απαγόρευση των μεγάλων δημόσιων συγκεντρώσεων δεν αρκεί, καθώς λειτουργούν, με μειωμένη προσέλευση, μπαρ, νάιτκλαμπ, εκκλησίες, ενώ διεξάγονται αθλητικές συναντήσεις.

Ο Γιουν Τάε-χο, αξιωματούχος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Υγείας, τόνισε πως «πιστεύουμε πως βρίσκεται σε εξέλιξη τρίτο κύμα» της πανδημίας, με επίκεντρο «την περιοχή της πρωτεύουσας».

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παράμεινε πάνω από τα 300 για τρίτη συνεχόμενη ημέρα και τριψήφιος για 13η συνεχόμενη ημέρα, εξαιτίας των εστιών που συνεχίζουν να εντοπίζονται στην πρωτεύουσα Σεούλ (127 μολύνσεις) και στην επαρχία Κιόνγκι, που την περιβάλλει (62).

Ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκε ραγδαία και σήμερα ανέρχεται σε 84, σύμφωνα με τον Γιουν, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) έχουν αρχίσει να πιέζονται.

Στελέχη των υπηρεσιών δημόσιας υγείας επισημαίνουν ότι στην μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας, όπου ζει σχεδόν ο μισός από τον πληθυσμό (52 εκατ.), ενδέχεται να χρειαστούν αυστηρότερα μέτρα εάν ο ημερήσιος μέσος όρος των κρουσμάτων που οφείλονται σε μετάδοση στην κοινότητα ξεπεράσει τα 200. Χθες επιβεβαιώθηκαν 218 μολύνσεις στη Σεούλ, με το όριο των 200 να ξεπερνιέται για πρώτη φορά από τον Αύγουστο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Αυτά είναι τα όπλα που έδωσε ως δώρα ο Ερντογάν στους ηγέτες του ΝΑΤΟ
Ευρωπαίοι ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο απερχόμενος πρωθυπουργός της Βρετανίας Κίρ Στάρμερ και ο πρωθυπουργός της Ολλανδίας Ρομπ Τζέτεν δήλωσαν δημοσίως ότι θα αφήσουν τα πιστόλια τους στην Τουρκία
Lithuanian President's Office
Αδιανόητη υπόθεση στις ΗΠΑ: Γιατρός κήρυξε νεκρό παιδί 18 μηνών και το βρήκαν ζωντανό στο νεκροτομείο
Το παιδί εντοπίστηκε χωρίς τις αισθήσεις του σε πισίνα - «Παρακαλώ κάντε τα δικά σας και αφήστε με να κάνω τα δικά μου. Πήγα στην ιατρική σχολή για κάποιο λόγο» έλεγε ο γιατρός στους αστυνομικούς που επέμεναν ότι το παιδί είχε ζωτικές ενδείξεις
Πισίνα
Η Μαρίν Λε Πεν νικήτρια των εκλογών στη Γαλλία σύμφωνα με δύο δημοσκοπήσεις
Οι δημοσκοπήσεις πραγματοποιήθηκαν αφότου η 57χρονη ηγέτιδα της ακροδεξιάς ανακοίνωσε ότι θα πάρει μέρος στις εκλογές, μετά την απόφαση του εφετείου που την έκρινε ένοχη για κατάχρηση ευρωπαϊκών κονδυλίων
Η Μαρίν Λε Πεν
Αναστασία Μπερεζόφσκα: Ποιοι ήθελαν νεκρό τον Ουκρανό ολιγάρχη και γιατί «έβγαλαν από τη μέση» τη γυναίκα πίσω από τη βόμβα στο Μονακό
Κατασκοπευτικό θρίλερ με πολλές σκιές και αναπάντητα ερωτήματα - Τα δύο μοιραία λάθη της 39χρονης Ουκρανής που καθόρισαν το τέλος της
Αναστασία Μπερεζόφσκα
Hurriyet: Mεταβίβαση των ρωσικών S-400 σε τρίτη χώρα μπορεί να ανοίξει τον δρόμο για την πώληση των F-35 στην Τουρκία
Η Χουριέτ αναφέρει επίσης ότι βρίσκεται στο τελικό στάδιο η διαδικασία έγκρισης από τις ΗΠΑ για την εξαγωγή 80 κινητήρων συνολικής αξίας άνω των 700 εκατ. δολαρίων
F-35