Κόσμος

Κορονοϊός: Μέτρα για το «τρίτο κύμα» της πανδημίας ετοιμάζουν στη Νότια Κορέα

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Συναγερμός έχει σημάνει στη Νότια Κορέα καθώς το υπουργείο Υγείας φοβάται πως η χώρα είναι αντιμέτωπη με το «τρίτο κύμα» της πανδημίας του νέου κορονοϊού. Ο πρωθυπουργός της χώρας προέτρεψε τους πολίτες να αποφεύγουν τις δημόσιες συναθροίσεις και τις κοινωνικές επαφές και προειδοποίησε πως ενδέχεται να επιβληθούν εκ νέου αυστηρά περιοριστικά μέτρα, εάν δεν ανασχεθεί η εξάπλωση του ιού.

Η Υπηρεσία Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών της Νότιας Κορέας (KDCA) ανακοίνωσε την Παρασκευή (20/11) ότι τις προηγούμενες 24 ώρες κατέγραψε 363 νέα κρούσματα κορονοϊού, με το σύνολο των μολύνσεων να σπάει το φράγμα των τριάντα χιλιάδων και να φθάνει τις 30.017. Το ίδιο διάστημα, άλλοι τρεις ασθενείς υπέκυψαν εξαιτίας της COVID-19, με τον απολογισμό των θυμάτων να ξεπερνά τους πεντακόσιους νεκρούς (είναι πλέον 501). Ο δείκτης θνητότητας παραμένει στο 1,67%.

Ο πρωθυπουργός Τσονγκ Σιέ-γκιούν ζήτησε να ακυρωθούν όλες οι προγραμματισμένες δημόσιες συναθροίσεις μέχρι το τέλος της χρονιάς, προέτρεψε τους εργοδότες να φροντίσουν το προσωπικό των επιχειρήσεών τους να δουλεύει από το σπίτι σε όποιες περιπτώσεις είναι δυνατόν αυτό, ενώ ενεθάρρυνε όλους τους πολίτες άνω των 60 ετών να μείνουν σπίτι.

«Εάν δεν σταματήσουμε τώρα αυτόν τον ρυθμό εξάπλωσης, η καθημερινότητά μας, στην οποία μπορούσαμε τουλάχιστον να πάρουμε μια ανάσα, θα τεθεί υπό περιορισμό», τόνισε κατά τη διάρκεια σύσκεψης για την πανδημία ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης του προέδρου Μουν Τζε-ιν.

Οι αρχές έκαναν αυστηρότερες τις συστάσεις τους χθες, αλλά εντείνονται οι ανησυχίες πως η απαγόρευση των μεγάλων δημόσιων συγκεντρώσεων δεν αρκεί, καθώς λειτουργούν, με μειωμένη προσέλευση, μπαρ, νάιτκλαμπ, εκκλησίες, ενώ διεξάγονται αθλητικές συναντήσεις.

Ο Γιουν Τάε-χο, αξιωματούχος του νοτιοκορεατικού υπουργείου Υγείας, τόνισε πως «πιστεύουμε πως βρίσκεται σε εξέλιξη τρίτο κύμα» της πανδημίας, με επίκεντρο «την περιοχή της πρωτεύουσας».

Ο αριθμός των νέων κρουσμάτων παράμεινε πάνω από τα 300 για τρίτη συνεχόμενη ημέρα και τριψήφιος για 13η συνεχόμενη ημέρα, εξαιτίας των εστιών που συνεχίζουν να εντοπίζονται στην πρωτεύουσα Σεούλ (127 μολύνσεις) και στην επαρχία Κιόνγκι, που την περιβάλλει (62).

Ο αριθμός των ασθενών που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση αυξήθηκε ραγδαία και σήμερα ανέρχεται σε 84, σύμφωνα με τον Γιουν, ο οποίος υπογράμμισε ότι οι μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) έχουν αρχίσει να πιέζονται.

Στελέχη των υπηρεσιών δημόσιας υγείας επισημαίνουν ότι στην μητροπολιτική περιοχή της πρωτεύουσας, όπου ζει σχεδόν ο μισός από τον πληθυσμό (52 εκατ.), ενδέχεται να χρειαστούν αυστηρότερα μέτρα εάν ο ημερήσιος μέσος όρος των κρουσμάτων που οφείλονται σε μετάδοση στην κοινότητα ξεπεράσει τα 200. Χθες επιβεβαιώθηκαν 218 μολύνσεις στη Σεούλ, με το όριο των 200 να ξεπερνιέται για πρώτη φορά από τον Αύγουστο.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Σφοδρή επίθεση Νετανιάχου κατά των αραβικών κομμάτων - «Το ενδεχόμενο συμμαχίας με ισλαμιστές θα διαλύσει το Ισραήλ»
Μετά τις βουλευτικές εκλογές της 27ης Οκτωβρίου, ο Ισραηλινός πρόεδρος, Ισαάκ Χέρτζογκ αναμένεται να ανακοινώσει σε ποιον θα δώσει διερευνητική εντολή σχηματισμού κυβέρνησης
Μπέντζαμιν Νετανιάχου
Μακελειό στην Πολωνία: Έξι νεκροί και τουλάχιστον 15 τραυματίες από πυροβολισμούς στην Κρακοβία – Συνελήφθη ο δράστης
Η πολωνική αστυνομία ανακοίνωσε ότι ο δράστης της ένοπλης επίθεσης συνελήφθη στην προσπάθειά του να διαφύγει από το σημείο
(REUTERS)
Ανανεώθηκε πριν 3 ώρες
11
Ίλζε Άιγκνερ: Η πρόεδρος της Βουλής της Βαυαρίας που θέλει να γίνει πρόεδρος της Γερμανίας – Ήταν εργάτρια και δεν έχει απολυτήριο Λυκείου
Είναι καθολική στο θρήσκευμα, δεν έχει παντρευτεί και δεν έχει παιδιά. Παρότι δεν έχει πτυχίο πανεπιστημίου, ούτε απολυτήριο λυκείου, κατάφερε να διαγράψει μια σημαντική πολιτική διαδρομή
Η Ίλσε Άιγκνερ 9
Ο Αντόνιο Ταγιάνι στο στόχαστρο φιλορώσων χάκερ – Στο dark web προσωπικά δεδομένα του ίδιου και της οικογένειάς του
Υπογράμμισε ότι δεν θα επιτρέψει σε κανέναν να τον εκφοβίσει, ότι θα ενισχύσει ακόμη περισσότερο τις σχέσεις με τις σύμμαχες χώρες  και ότι η επίθεση σε βάρος του οφείλεται στην θέση της Ιταλίας στο ουκρανικό
Αντόνιο Ταγιάνι
Μήνυμα του ιρανικού στρατού στις ΗΠΑ: Είμαστε πιο ισχυροί  απ’ ό,τι όταν άρχιζε ο πόλεμος
«Οι ένοπλες δυνάμεις της Ισλαμικής Δημοκρατίας είναι σήμερα σε επίπεδο συναγερμού υψηλότερο και πιο ισχυρές από ό,τι ήταν στην αρχή του πολέμου», τόνισε ο εκπρόσωπός τους Μοχαμάντ Ακραμινιά
Ιράν