Κόσμος

Κορονοϊός: Μπλόκο στην αναμνηστική δόση με Johnson&Johnson – Τι προτείνει ο FDA

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Κάτι παραπάνω από επιφυλακτικός είναι ο Οργανισμός Τροφίμων και Φαρμάκων προς την εταιρεία παραγωγής του εμβολίου Johnson & Johnson, καθώς θέτει υπό αμφισβήτηση τη δυνατότητα του σκευάσματός της για χορήγηση ως ενισχυτική δόση.

Οι επιστήμονες σύμφωνα με τον FDA, είναι διστακτικοί στην αίτηση που έχει καταθέσει η Johnson & Johnson προκειμένου να εξασφαλίσει άδεια για την αναμνηστική δόση γράφουν οι New York Times.

Βασική αιτία για το μπλόκο φαίνεται πως είναι η χαμηλή, σε σχέση με τα mRNA εμβόλια, προστασία της Johnson & Johnson απέναντι στον κορονοϊό και τις μεταλλάξεις του.

Την προσεχή Παρασκευή αναμένεται να συνεδριάσει η επιτροπή των ειδικών του αμερικανικού οργανισμού και είναι πιθανόν να γίνει σύσταση στους πολίτες να χρησιμοποιήσουν το σκεύασμα άλλης εταιρείας (Pfizer ή Moderna) για τη λεγόμενη αναμνηστική δόση.

Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε η Johnson & Johnson μια αναμνηστική δόση 56 ημέρες μετά τον αρχικό εμβολιασμό προσέφερε προστασία 75% παγκοσμίως.

Να σημειωθεί ότι ο FDA εστίασε το πόρισμα της έκθεσής του στα παγκόσμια δεδομένα, τα οποία έδειξαν μόνο μια μικρή αύξηση από το 66% της θωράκισης που προσέφερε η πρώτη δόση.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
«Πύρινη κόλαση» σε Γαλλία και Ισπανία: Εικόνες καταστροφής σε Μπορντό και Μαδρίτη, πάνω από 950.000 στρέμματα έχουν καεί
Στην Ισπανία, ο πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ είπε ότι η προτεραιότητα της κυβέρνησής του είναι «να σωθούν ζωές» και στη Γαλλία, περίπου 200.000 άνθρωποι αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους
Φωτιά
Σαουδική Αραβία: Στόχος των επιθέσεων των Χούθι οι εγκαταστάσεις της Saudi Aramco στην Ερυθρά Θάλασσα
Ο δίαυλος της Ερυθράς Θάλασσας είναι πλέον ζωτικής συμμαχίας για το Ριάντ μετά το αποκλεισμό από την Τεχεράνη των Στενών του Ορμούζ στην ανατολική πλευρά της αραβικής χερσονήσου
Στήλη καπνού υψώνεται, καθώς οι Χούθι της Υεμένης, που είναι προσκείμενοι στο Ιράν, πραγματοποίησαν επιχειρήσεις με στόχο τις εγκαταστάσεις της Saudi Aramco στο Τζιζάν και το Γιανμπού