Κόσμος

Κορονοϊός: Να μην ταξιδεύουν στο εξωτερικό καλεί τους πολίτες του το Ισραήλ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο κορονοϊός ανάγκασε το Ισραήλ να καλέσει τους πολίτες του να αποφεύγουν τα ταξίδια στο εξωτερικό. Παράλληλα έκλεισε τα σύνορα στους μη Ισραηλινούς ταξιδιώτες με προέλευση την Ιταλία όπου καταγράφηκαν περισσότεροι από δέκα θάνατοι εξαιτίας του νέου κοροναϊού.

Οι αρχές στο Ισραήλ πάντως επιβεβαίωσαν ένα τρίτο κρούσμα του κορονοϊού. Πρόκειται για έναν Ισραηλινό που έφθασε από την Ιταλία “πριν από τέσσερις ημέρες”, δήλωσε ο Μοσέ Μπαρ Σίμαν Τοβ, γενικός διευθυντής του υπουργείου Υγείας, σε συνέντευξη Τύπου στο Τελ Αβίβ.

Τα άλλα δύο κρούσματα είναι Ισραηλινοί πρώην επιβάτες του κρουαζιερόπλοιου Diamond Princess, μιας από τις κύριες εστίες μόλυνσης εκτός Κίνας.

Το Ισραήλ πρόσθεσε την Ιταλία στον κατάλογο των χωρών και των περιοχών από τις οποίες απαγορεύεται η είσοδος ταξιδιωτών στη χώρα, μετά την Ιαπωνία, τη Νότια Κορέα, το Μακάο, την Ταϊλάνδη, τη Σιγκαπούρη και το Χονγκ Κονγκ.

Σε υπόμνημα που δημοσιοποιήθηκε χθες, Τετάρτη, το υπουργείο Υγείας κάλεσε τους Ισραηλινούς να “μην μεταβαίνουν στην Ιταλία” που μετρά επί του παρόντος 14 θανάτους οι οποίοι συνδέονται με την επιδημία σε σύνολο 500 και πλέον επιβεβαιωμένων κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί.

“Υπάρχει ισχυρή πιθανότητα η ασθένεια να μεταδοθεί σε άλλες χώρες της Ευρώπης σε πολλές άλλες περιοχές του κόσμου, γι΄αυτό το υπουργείο Υγείας καλεί τους πολίτες να σκεφθούν αν πράγματι είναι ανάγκη να ταξιδέψουν στο εξωτερικό”, υπογράμμισε το υπουργείο.

Οι διεθνείς διασκέψεις και “θρησκευτικές εκδηλώσεις στις συγκεντρώνονται άνθρωποι από διάφορες χώρες” πρέπει να αποφεύγονται, πρόσθεσε το υπουργείο στις συστάσεις του προς τον πληθυσμό, οι οποίες ήταν στην πρώτη σελίδα των τοπικών εφημερίδων.

Οι αρχές προειδοποίησαν επίσης για τη διάδοση “ψευδών ειδήσεων” για τον κοροναϊό που προκαλεί φόβους για μείωση της συμμετοχής στις βουλευτικές εκλογές που θα διεξαχθούν τη Δευτέρα.

Οι εκλογές αυτές είναι κρίσιμες για την πολιτική επιβίωση του πρωθυπουργού Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο οποίος επικεντρώνεται αυτές τις ημέρες στο θέμα της καταπολέμησης του κοροναϊού.

Οι ισραηλινές αρχές εξουσιοδότησαν τη Magen David Adom (MDA), το τοπικό ισοδύναμο του Ερυθρού Σταυρού, να δημιουργήσει ένα κέντρο κρίσης που θα διαθέτει μια γραμμή έκτακτης ανάγκης προκειμένου να εντοπίζει ενδεχόμενα κρούσματα του νέου κοροναϊού.

Αφότου τέθηκε σε λειτουργία, το προηγούμενο Σαββατοκύριακο, το κέντρο λαμβάνει χιλιάδες κλήσεις την ημέρα.

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ιαπωνία: Αμερικανός πεζοναύτης κατηγορείται για την δολοφονία 39χρονης στην Οκινάουα – Διαδηλώσεις στο Τόκιο
20χρονος υποδεκανέας Ντέβιν Τζέικομπ Μπάλαρντ, φέρεται να σκότωσε την Άννα Γιαγκί σε ξενοδοχείο στη Νάχα - Διαδηλωτές καταγγέλλουν εγκλήματα Αμερικανών στρατιωτικών στη χώρα
Ιαπωνία
Bloomberg: Στον «πάγο» από το Eurogroup το αίτημα Ελλάδας και Ιταλίας για επέκταση της δημοσιονομικής ευελιξίας λόγω της ενεργειακής κρίσης
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών, Βάλντις Ντομπρόβσκις ζητά δημοσιονομική σύνεση: «Θα εξετάσουμε πιο διεξοδικά τα αιτήματα Ελλάδας και Ιταλίας για μεγαλύτερη ευελιξία»
Ο Βάλντις Ντομπρόβσκις, Επίτροπος της ΕΕ για την Οικονομία και την Παραγωγικότητα, ο Κυριάκος Πιερρακάκης, Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και Έλληνας Υπουργός Οικονομικών, και ο Πιερ Γκραμένα, Διευθύνων Σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM), μιλούν σε κοινή συνέντευξη Τύπου μετά από συνάντηση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης στο Λουξεμβούργο 5
Ένας «παλιός φίλος», μια σόμπα και ένα σαμοβάρι: Η φωτογραφία από τα γενέθλια του Πούτιν με τον πρώην Γερμανό καγκελάριο, Σρέντερ
Ο Πούτιν γιόρτασε τα γενέθλιά του με τον Γκέρχαρντ Σρέντερ στην κατοικία του στη Μόσχα, ο πρώην καγκελάριος έφτασε στη Ρωσία για δουλειές που σχετίζονται με την αλυσίδα Globus
Πηγή φωτογραφιών: AFP
Ουκρανία: Στις ΗΠΑ οι διαπραγματευτές του Ζελένσκι για συνομιλίες με τους απεσταλμένους Τραμπ – Στόχος ο τερματισμός του πολέμου με τη Ρωσία
Διήμερες επαφές στο Μαϊάμι, την ώρα που η Μόσχα απορρίπτει την πρόταση για εκεχειρία στον ενεργειακό τομέα και στη θάλασσα
Βολοντίμιρ Ζελένσκι
Ο Τραμπ βράβευσε τον Μασκ με το Εθνικό Μετάλλιο Επιστημών: «Τιτάνας της βιομηχανίας, είναι ο Έντισον της εποχής μας»
Με θερμά λόγια τίμησε ο πρόεδρος των ΗΠΑ τον επικεφαλής της Tesla και της SpaceX, παρά την απομάκρυνσή τους τελευταίους μήνες - Βραβεύσεις και για κορυφαία στελέχη των Google, Nvidia, AMD, Dell και Microsoft
Έλον Μασκ και Ντόναλντ Τραμπ