Κόσμος

Κορονοϊός: Νέα μέτρα στη Νάπολη – Απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Βιντσέντσο Ντε Λούκα, περιφερειάρχης της Καμπανίας, με πρωτεύουσα την Νάπολη, δήλωσε πως θα ζητήσει απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ από το Σαββατοκύριακο για να περιοριστεί ο κορονοϊός και η διασπορά του στην κοινότητα.

Όπως και στην περιφέρεια της Λομβαρδίας, με πρωτεύουσα το Μιλάνο, εκτιμάται ότι το μέτρο αυτό μπορεί να περιορίσει την διάδοση του κορονοϊού, με τον δραστικό περιορισμό κυρίως των νυχτερινών εξόδων των νέων στη Νάπολη.

«Ζητήσαμε από την Ιταλική Πολιτική Προστασία 600 γιατρούς και 800 νοσηλευτές, και μέχρι τώρα μας απάντησαν ότι θα μας στείλουν 50 γιατρούς και 100 νοσηλευτές», τόνισε ο περιφερειάρχης Ντε Λούκα.

«Πρόκειται για πόλεμο. Έστω και αν μέχρι τώρα τα πράγματα δεν είναι σε οριακή κατάσταση, αν προσποιηθούμε ότι πάνε όλα καλά, θα οδηγηθούμε σίγουρα στην καταστροφή», πρόσθεσε ο Μπρούνο Τζουκαρέλι, αντιπρόεδρος του ιατρικού συλλόγου της Νάπολης.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Οι 6 όροι «φωτιά» του Ιράν στις ΗΠΑ για τα Στενά του Ορμούζ - «Ποτέ δεν θα κάνουμε πίσω, είτε σε πόλεμο είτε σε διαπραγματεύσεις»
«Μέχρι η Αμερική να διορθώσει τη συμπεριφορά της, τα Στενά του Ορμούζ δεν θα ανοίξουν» προειδοποιεί ο γραμματέας του Ανώτατου Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Ιράν, Μοχαμάντ Μπαγκέρ Ζολγκάντρ
Εμπορικά πλοία καθηλωμένα στα Στενά του Ορμούζ 10
CNN: Διπλωματική έξοδο των ΗΠΑ από τον πόλεμο με το Ιράν ζητά ο κορυφαίος στρατηγός του Τραμπ
Ο πόλεμος έχει φτάσει σε σημείο όπου πολλοί από τους κορυφαίους αξιωματούχους εθνικής ασφάλειας του Τραμπ συμφωνούν με τον στρατηγό Κέιν ότι «η αεροπορική ισχύς έχει τα όριά της»
Ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Στρατού των ΗΠΑ, στρατηγός Νταν Κέιν
Άντι Μπέρναμ: Δάκρυσε για τον πατέρα του που έχει Αλτσχάιμερ – «Δεν έχει συνειδητοποιήσει πως είμαι πρωθυπουργός»
Ο Βρετανός πρωθυπουργός διηγήθηκε τα όσα συνέβησαν στον οίκο ευγηρίας που μένει ο πατέρας του όταν ο ίδιος πήγε για πρώτη φορά στην Ντάουνινγκ Στριτ
Prime Minister Andy Burnham speaking during a visit to a family centre in Sheffield, South Yorkshire, for the launch of the biggest transfer of power from Westminster in a generation, which will allow English mayors to keep a share of the taxes collected in their area, giving communities greater control over the decisions that shape jobs, transport, housing and public services. July 31, 2026. Annabel Lee-Ellis/Pool via REUTERS