Κόσμος

Κορονοϊός – Νέα Ζηλανδία: Δωρεάν μάσκες και τεστ μετά την ραγδαία αύξηση κρουσμάτων 

Προσθήκη του newsit.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Σε μια προσπάθεια να περιοριστεί το νέο κύμα της πανδημίας, η Νέας Ζηλανδίαςκυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας ανακοίνωσε ότι θα παρέχει δωρεάν στους πολίτες μάσκες και τεστ για τον κορονοϊό. Ανησυχία έχει προκαλέσει επίσης το γεγονός ότι υπάρχει αύξηση ων ασθενών με COVID-19 και γρίπη, γεγονός που δυσκολεύει την κατάσταση που επικρατεί στα νοσοκομεία. 

Στη Νέα Ζηλανδία, τις δύο τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται μεγάλη αύξηση στον αριθμό των νέων κρουσμάτων covid-19 και οι αρχές προβλέπουν ότι το τρέχον κύμα που οφείλεται στο παραλλαγμένο στέλεχος Όμικρον του κορονοϊού θα είναι χειρότερο από το πρώτο. Τα νοσοκομεία ήδη δυσκολεύονται να αντιμετωπίσουν την εισροή των ασθενών, με τις ουρές αναμονής να μεγαλώνουν και αρκετά προγραμματισμένα χειρουργεία να αναβάλλονται.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι ο συνδυασμός της έξαρσης των κρουσμάτων covid και των νοσηλειών, το χειρότερο κύμα γρίπης στην πρόσφατη ιστορία και οι απουσίες προσωπικού ασκούν μεγάλη πίεση τόσο στους υγειονομικούς όσο και στο σύνολο του συστήματος υγείας», δήλωσε η Αΐσα Βεράλ υπουργός αρμόδια για την αντιμετώπιση της covid-19.

Η Νέα Ζηλανδία, μια χώρα με πληθυσμό 5,1 εκατομμύρια, κατέγραψε 11.382 νέα κρούσματα σήμερα, ενώ 765 ασθενείς νοσηλεύονται σε νοσοκομεία.

Η Νέα Ζηλανδία κάποτε θεωρούνταν υπόδειγμα στη διαχείριση της πανδημίας καθώς μέχρι τα τέλη του 2021 είχε σχεδόν γλιτώσει από την covid-19 αφού είχε κλείσει τα σύνορά της. Όμως η κυβέρνηση αναθεώρησε την πολιτική μηδενικής covid νωρίτερα φέτος, αφού οι περισσότεροι Νεοζηλανδοί εμβολιάστηκαν κατά του κορονοϊού.

Η Βεράλ σημείωσε ότι, αν και πλέον δεν είναι εφικτό η χώρα να επιστρέψει στην πολιτική μηδενικής covid, οι πολίτες θα πρέπει να φορούν μάσκα, να υποβάλλονται σε τεστ και να απομονώνονται όταν εκείνοι ή κάποιος από το περιβάλλον τους βρίσκεται θετικός στον ιό.

Η κυβέρνηση της Νέας Ζηλανδίας παρέχει δωρεάν μάσκες και τεστ, ενώ επιτρέπει στα φαρμακεία να πωλούν φάρμακα για την αντιμετώπιση της covid και επεκτείνει τα κριτήρια για τους ασθενείς που μπορούν να λάβουν αντιιική θεραπεία.

«Τώρα δεν είναι η ώρα να σταματήσουμε να φοράμε μάσκες. Τα στοιχεία μάς δείχνουν ότι αν φοράμε μάσκα μειώνεται στο μισό η πιθανότητα να μολυνθούμε από covid-19. Επίσης μας προστατεύει από τη γρίπη και άλλες ασθένειες, οπότε αν δεν φοράτε μάσκα για εσάς, σας παρακαλώ φορέστε για χάρη των υγειονομικών», υπογράμμισε η Νεοζηλανδή υπουργός.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Ισραήλ: Ο Άιζενκοτ ζητά εντολή σχηματισμού κυβέρνησης – «Σημαντική πρόοδος» στις διαπραγματεύσεις
Οι πολιτικές δυνάμεις που συμμετέχουν στο μπλοκ καλύπτουν ένα ευρύ ιδεολογικό φάσμα, από την Αριστερά έως την εθνικιστική Δεξιά, γεγονός που καθιστά τις διαπραγματεύσεις ιδιαίτερα σύνθετες
Ισραήλ
Μερτς: Οι μουσουλμάνοι που δεν αναγνωρίζουν την ευθύνη μας για το Ολοκαύτωμα να φύγουν από τη Γερμανία
Ο Μερτς επανέλαβε δήλωση του Ρίχαρντ φον Βάιτσεκερ το 1985 ότι «οι νέοι δεν φέρουν ευθύνη για όσα συνέβησαν τότε, φέρουν όμως ευθύνη για το πώς αυτά θα αποτυπωθούν στην Ιστορία»
Ο Γερμανός καγκελάριος, Friedrich Merz
Πρόκληση Φιντάν από τα Κατεχόμενα: Μόνη λύση δύο κράτη στο νησί – Παράνομη η επίσκεψη λέει η Λευκωσία
«Η επίσκεψη αυτή αποτελεί μία ακόμη πρόκληση, που προστίθεται στις συνεχιζόμενες παραβιάσεις της κυριαρχίας, της ανεξαρτησίας και της εδαφικής ακεραιότητας της Κυπριακής Δημοκρατίας από την Τουρκία»
Χακάν Φιντάν
Προκαλεί το τουρκικό ΥΠΕΞ για την ηλεκτρική διασύνδεση Ελλάδας – Κύπρου: «Άκυρες οι NAVTEX, δεν έχουμε δώσει ακόμη άδεια»
Η Άγκυρα επικαλείται τα όρια που έχει γνωστοποιήσει στα Ηνωμένα Έθνη από τις 18 Μαρτίου 2020 - Ελληνικές διπλωματικές πηγές: Σαφές το διεθνές δίκαιο της θάλασσας
Στο λιμάνι του Ηρακλείου κατέπλευσε το πρωί της Τρίτης 27 Οκτωβρίου το γαλλικό πλοίο ABEILLE MARENGO, ενόψει των υποθαλάσσιων ερευνών για το έργο Great Sea Interconnector. Tο γαλλικό πλοίο αναμένεται να αποτελέσει τη βάση για τις προπαρασκευαστικές εργασίες που συνδέονται με την ηλεκτρική διασύνδεση Κρήτης - Κύπρου στην Ανατολική Μεσόγειο.  Τρίτη 27 Οκτωβρίου 2026 (ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ 156