Κόσμος

Κορονοϊός: Νέο ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων στην Ελβετία 

Ένα δεύτερο κύμα της πανδημίας κορονοϊού «χτυπάει»την Ελβετία, καθώς η χώρα κατέγραψε σήμερα, Παρασκευή 16 Οκτωβρίου, άλλο ένα ημερήσιο ρεκόρ κρουσμάτων. Ειδικότερα, θετικοί στην Covid-19 βρέθηκαν 3.105 πολίτες, με τον συνολικό αριθμό των περιστατικών να ανέρχεται πλέον στα 74.422. 

Παράλληλα, σύμφωνα με την υπηρεσία δημόσιας υγείας της Ελβετίας άλλοι πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους το τελευταίο 24ωρο από κορονοϊό, με αποτέλεσμα ο συνολικός αριθμός των νεκρών να φθάσει τους 1.823. Η χώρα των 8,6 εκατομμυρίων κατοίκων κατήργησε τα περισσότερα έκτακτα μέτρα τον Ιούνιο και έχει αποφύγει μέχρι τώρα να επιβάλει νέους περιορισμούς σε εθνικό επίπεδο, καλώντας τους κατοίκους να ακολουθήσουν τις υπάρχουσες οδηγίες κοινωνικής απόστασης και υγιεινής.

Ο Ρούντολφ Χάουρι, πρόεδρος του συλλόγου γιατρών των ελβετικών καντονίων, δήλωσε πως φοβάται ότι οι μολύνσεις μπορεί να φθάσουν τις 4.000 ημερησίως. Αν και τα ελβετικά νοσοκομεία είναι σε θέση να ανταποκριθούν προς το παρόν, η ικανότητά τους να δεχθούν νέους ασθενείς μπορεί να δεχθεί πίεση σύντομα, δήλωσε στην εφημερίδα Tages-Anzeiger. «Η κατάσταση με τις νέες μολύνσεις είναι σαφώς πολύ σοβαρή», είπε. «Υποψιάζομαι πως θα δούμε μια απότομη αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία τις επόμενες δύο εβδομάδες».

Click4more: Κορονοϊός: Η Pfizer «βλέπει» έγκριση του εμβολίου της άμεσα

Ο Ζερόμ Πουζέν, επικεφαλής της μονάδας εντατικής θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου της Γενεύης (HUG), δήλωσε στην ελβετική δημόσια ραδιοτηλεόραση χθες, Πέμπτη, το βράδυ: «Πρέπει να έχουμε το θάρρος να χρησιμοποιήσουμε τη φράση ‘δεύτερο κύμα’. Γίνεται πολύς λόγος για θετικά περιστατικά, αυτό που βλέπουμε επίσης είναι ένας διπλασιασμός, τριπλασιασμός, τετραπλασιασμός του αριθμού των εισαγωγών στα νοσοκομεία εδώ στο HUG και ασθενείς αρχίζουν να ξαναμπαίνουν στις ΜΕΘ».

Η Ελβετία υπέγραψε ένα συμβόλαιο για έως και 5,3 εκατ. δόσεις του υποψήφιου εμβολίου κατά της COVID-19 το οποίο αναπτύσσει η AstraZeneca και το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ανάφερε η κυβέρνηση.

Ο Χάουρι πιστεύει πως τα μέτρα ασφαλείας μπορούν να επεκταθούν αλλά ένα νέο λοκντάουν σε εθνικό επίπεδο μπορεί να αποφευχθεί.

«Υποθέτω πως η υποχρέωση για τη χρήση μάσκας θα διευρυνθεί, θα γίνει μια σύσταση από το υπουργείο Εσωτερικών και θα υπάρξουν πιο αυστηροί κανόνες για τις ιδιωτικές εκδηλώσεις», είπε. «Νομίζω πως είναι λογικό».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Σχόλια
Σχολίασε εδώ
50 /50
2000 /2000
Όροι Χρήσης. Το site προστατεύεται από reCAPTCHA, ισχύουν Πολιτική Απορρήτου & Όροι Χρήσης της Google.
Κόσμος
Ακολουθήστε το Νewsit.gr στο Google News και ενημερωθείτε πρώτοι για όλη την ειδησεογραφία και τα τελευταία νέα της ημέρας
Κόσμος: Περισσότερα άρθρα
Μακελειό στις ΗΠΑ: Δύο νεκροί και πολλοί τραυματίες από πυροβολισμούς στο Πανεπιστήμιο Brown - Το βίντεο που εξετάζουν οι αρχές
Αστυνομικοί και πράκτορες του FBI χτενίζουν σπιθαμή προς σπιθαμή την πανεπιστημιούπολη, αναζητώντας υλικό από κάμερες ασφαλείας για να φθάσουν στα ίχνη του δράστη
Πυροβολισμοί στο πανεπιστήμιο του Μπράουν
Τρεις νεκροί Αμερικανοί από επίθεση του ISIS στη Συρία - «Θα ανταποδώσουμε» απαντά ο Ντόναλντ Τραμπ
«Αν στοχεύετε Αμερικανούς οπουδήποτε στον κόσμο, θα περάσετε το υπόλοιπο της σύντομης ζωής σας γνωρίζοντας ότι οι ΗΠΑ θα σας κυνηγήσουν, θα σας βρουν και θα σας σκοτώσουν χωρίς έλεος» λέει ο Αμερικανός υπουργός Άμυνας
Ντόναλντ Τραμπ
Βίντεο η στιγμή που σκοτώνεται ο «αρχιτέκτονας των επιθέσεων της 7ης Οκτωβρίου» στο Ισραήλ - Παραβίαση της εκεχειρίας καταγγέλλει η Χαμάς
Στο βίντεο, φαίνονται τρία οχήματα να κινούνται το ένα πίσω από το άλλο σε δρόμο της Γάζας και ξαφνικά το τελευταίο, ένα αυτοκίνητο, ανατινάσσεται από αεροπορικό χτύπημα του IDF
Παλαιστίνιοι περνούν με το αυτοκίνητό τους δίπλα από ένα κατεστραμμένο αυτοκίνητο μετά από ισραηλινή επίθεση στην πόλη της Γάζας
7